Artister til Islands delfinaler, oppdatert 11.desember

islandNå har det begynt å komme navn på artister i tilknytning til opphavspersonene. På denne siden vil jeg oppdatere informasjonen om dette så fort jeg finner ut noe. Jeg fører opp en liste over alle opphavspersonene, så vil jeg fylle inn med artist og tittel på låten etterhvert som dette blir offentliggjort.

mysticevaHaraldur G. Ásmundsson – sangen heter «You are the one» og fremføres av Haraldurs kone Kolbrún Eva Viktorsdóttir (bildet). Hun er vokalist i gruppa deres, som heter Mystic Eva (MYST). Jeg har ikke funnet noe av dem på Youtube, men her er linken til MySpace-siden deres; der kan dere lytte til noen av sangene deres. Det er Haraldur som har laget all musikken, og Kolbrún Eva som synger, så det er mulig å få en liten idé om hva vi kan forvente oss.hvanndals

Rögnvaldur Rögnvaldsson – hans bidrag heter «Gleði og glens» («Glede og daler») og skal fremføres av gruppen Hvannadalsbreiður (bildet). For de som har lyst til å høre noen av sangene deres så har jeg funnet fram noen her; «Himnana«,  «La La lagið» og «Vinkona«. Jeg må innrømme at jeg håper på noe i retning av «La la lagið»…

Óskar Páll Sveinsson & Bubbi Morthens – Jógvan Hansen (til høyre på bildet under, her sammen med Friðrik Ómar) fra Færøyene skal fram føre dette bidraget, som er «alles» forhåndsfavoritt lenge før noen av sangene er hørt. Han vant den islandske utgaven av X-factor i 2006 med over 70% av stemmene, noe som viser at han er utrolig populær. Mange så på ham som en av favorittene i årets islandske finale, der han framførte sangen «I Think the World of You«, (sangen starter etter to minutter) men han måtte, som alle andre, se seg slått av Jóhanna og hennes «Is It True». Det er foreløpig ikke sluppet noen tittel på bidraget han skal fremføre i Oslo, og det er heller ikke bestemt hvorvidt sangen skal fremføres på engelsk eller islandsk. Jógvan har i tillegg spilt fiolin i 9 år, så vi kan kanskje forberede oss på nok et bidrag med klassiske trekk? Jeg krysser uansett fingre for et bidrag på islandsk for første gang siden Páll Óskar sang «Minn Hinsti Dans» i 1997!
OPPDATERING: Det er fortsatt ikke sluppet noen tittel på dette bidraget, men det er nå sikkert at det skal fremføres på engelsk…

Jogvan

sigrunvalaHalldór Guðjónsson – «I Believe in Angels» skal fremføres av Sigrún Vala Baldursdóttir (bildet til høyre). Her kan du høre hennes islandske versjon av «Min Kärlek»; «því ástin«. Sigrún Vala er en 18 år gammel artist som foreløpig ikke har gitt noe eget album, men hun har gitt ut tre singler. På Halldórs MySpace kan du høre noen av de andre låtene han har skrevet.

karen_palsdottirBryndís Sunna Valdimarsdóttir og Daði Georgsson har sammen skrevet et bidrag til årets konkuranse. Sangen heter «In the Future» og karakteriseres som en popete danselåt. Og i dag kom også beskjeden om at det er seksten år gamle Karen Pálsdóttir (bildet til venstre) som skal fremføre låten i den første delfinalen 9. januar. På scenen skal hun ha med seg to dansere og to korister. Karen har tatt sangtimer hos Regína Ósk fra Eurobandið i tre år. På hennes MySpace kan du høre noen sanger hun har spilt inn, blant annet sin versjon av «þvi ástin»  (Min kärlek).   

Albert Guðmann Jónsson
Birgir Jóhann Birgisson
Grétar Sigurbergsson
Haraldur V. Sveinbjörnsson
Hera Björk Þórhallsdóttir og Örlygur Smári
Jóhannes Kári Kristinsson
Matthías Stefánsson
Sigurjón Brink
Steinarr Logi Nesheim


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien