Hviterussland: Kaoset ser ut til å være over

hvite-russlandVi har tidligere på denne siden satt spørsmålstegn vedrørende Hviterusslands deltagelse. Som kjent byttet de organisator for sin nasjonale finale, etter stor misnøye med den tidligere kanalen BRTC. Derfor ble det bestemt at den andre nasjonale tv kanalen i landet, ONT skulle ta over for BRTC.

Men så enkelt skulle det ikke bli. ONT er nemlig ikke EBU-medlemmer og deres søknad blir ikke vurdert før vinduet åpnes i desember. I tilegg har de misbrukt Eurovisionslogoen, og satt i gang en innkalling til en nasjonal utvelgelse. Dette kan få konsekvenser i desember når medlemsvinduet åpnes og søknaden til ONT skal vurderes.

Men nå kan det se ut til at de har kommet til en løsning i Hviterussland. BRTC som er EBU medlemmer, garanterer for at de skal sende Eurovision Song Contest og stille en delegasjon til disposisjon for ONT, uansett hva som skjer.

Den nasjonale utvelgelsen skal skje igjennom et TV-program, der 10 konkurrenter til en nasjonal finale skal velges igjennom fem episoder. Totalt skal det være 25 sanger som er utvalgt. Sangene kommer fra Hviterussland, Ukraina, Russland, Nederland og Polen. Denne utvelgelsen og programmet skal ONT stå for.

87123576

Uansett hva som skjer så kan vi regne med Hviterussland, siden EBU medlemmet BRTC garanterer sitt medlemskap til disposisjon. Om ONT blir medlemmer finner vi ut i desember, når vinduet åpnes.

Hviterussland debuterte i konkurransen i 2004, da Alexandra og Konstantin fremførte «My Galileo» til en 19.plass i semifinalen, og dermed ikke tok seg til finale. Landets beste plassering er en 6.plass i finalen i Helsinki 2007, da det var Dmitry Koldun som representerte landet med «Work Your Magic». Det er faktisk den eneste gangen Hviterussland har vært i en finale. Fjorårets representant for Hviterussland, Petr Elfimov (bildet) med «Eyes That Never Lie», endte på en 13.plass i første semifinale.


EscNorge tar forbehold om mulige faktafeil i denne artikkelen.

Kilder: Oikotimes.com
Oikotimes.com(2)
Foto: Life.com

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien