Nytt fra Portugal

I dag offentligjorde RTP at de åpner for bidrag fra utlandet i “Festival da Canção 2010”

portugal

Låtskriverne kan i 2010 være fra utlandet, men artisten som fremfører sangen må være fra Portugal og sangen må fremføres på portugisisk. I 2009 måtte alt være portugisisk, mens nå endrer de altså reglene. Flere detaljer er ventet å komme i de kommende dagene.

Portugal vil i 2010 velge sitt bidrag i tre trinn; først skal 30-35 sanger velges ut via en internettavstemning. Av disse går så 24 sanger videre til to semifinaler. Tilslutt møtes de beste, eller kanskje vi skal si mest populære bidragene til en finale. Alle disse trinnene vil finne sted den første uken i mars, nærmere bestemt tirsdag 2., torsdag 4. og lørdag 6.mars.

vaniaFinalen skal i år gå av stabelen i en av de største arenaene i Lisboa, Campo Pequeno, som har en publikumskapasitet på 10.000 mennesker. Dette blir dermed den aller største Festival da Canção noen sinne. De to foregående årene har det til sammenligning vært plass til i underkant av 1000 publikummere under finalene.

I 2008 kvalifiserte Portugal seg for første gang til finalen i ESC og kom på en fin 13. plass med Vania Fernandes (bildet) og hennes «Senhora do Mar». I 2009 gjorde de det ikke så galt da heller, da de kom på en 15 plass med «Todas as ruas do amor».

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien