Romania går for seier i Oslo

Når TVR bekreftet sin deltagelse til Eurovision Song Contest i Oslo, informerte de også om et møte som skulle skje 5 november. Resultatet av dette møtet er nå offentliggjort, og mange kjente rumenske artister og komponister ønsker å representere landet sitt. Målet er seier til Romania i Oslo.

pare

Nytt i år er at TVR har fått en helt ny delegasjonssjef, som har forandret hele den nasjonale utvelgelsen. Det er slutt på semifinaler og nasjonal finale. Istedenfor skal alt arrangeres i en stor kveld. I løpet av denne kvelden skal flere artister opptre foran en jury, som består av kjente kompositører i Romania. De skal så velge en artist og skrive bidraget som denne artisten skal fremføre i Oslo.

romania

Romania i Eurovision Song Contest:
Debuterte i: 1994
Antall bidrag: 11
Beste resultat: 3 i 2005
Dårligste resultat: 22 i 1998
Tv stasjon: TVR

Mer om Romania på nett:
TVR sin offisielle side


Wikipedia om Romania

De siste dagene har flere kjente romenske grupper og artister ønsket å delta i dette nye nasjonaleutvelgelsesprogrammet. En av disse gruppene er jentene i BlaxyGirls. De kom på andre plass ifjor med bidraget «Hey mama». De har sendt inn et bidrag til TVR i år også, som heter «Save the world 2012». Bidraget kan du høre nederst i artikkelen.

En annen artist som også har sendt inn et bidrag, er australskfødte Xonia. Hun ble kjent i Romania gjennom et talentprogram på tv, og ønsker nå å representere landet med bidraget «Take the lead«.

Den tredje artisten som nå skal være klar er Anda Adam, med sangen «Love on you«.

5 mars er datoen TVR har satt for sitt utvelgelsesprogram, og de offentliggjør snart sine planer for Oslo. Det hersker hvertfall ingen tvil om at Romania er sugne på en seier i neste års konkurranse. Romania debuterte i 1994, og har vel aldri gjort det bra i konkurransen. Deres beste notering er en 3 plass, som ble oppnådd i Kiev i 2005. Fjorårets representant, Elena Gheorge, lyktes heller ikke, dette til tross for sterke ønsker om seier endte hun opp på en 19 plass. Romania har heller aldri gått glipp av en finale.

Denne artikkelen oppdateres fortløpende ettersom de ulike artistene er klare.

 


Kilder: escmalta.com
esctoday.com(1)
esctoday.com(2)

Foto

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien