Latvia prøver stadig at sikre deltakelse fremover

latviaLatvias nasjonale tv-stasjon LTV, prøver stadig at sikre deltakelse i ESC 2010, denne gang med en flerårig avtale, med byen Ventspils, i den Nord-Vestlige del av landet. Allerede i årets konkurrense var der storm, da LTV blev varslet besparelser, valgte man bl.a. at tage den nasjonale Eirodziesma & ESC ut, men sikrede dog deltakelsen til sidst.

Busjettet til Eurovisjonens Melodi Grand Prix er gennem årene steget støt, og med innførelsen av delfinaler år tilbake, kom ennå en økning i omkostningerne – finanskrise og mindre midler, rammer mange lande. LTV prøver at reise 120.000 LVL (ca. 1.340.000 NOK), hvilket er beløpet Latvia skal avleverer som medlems-bidrag til EBU for deltakelsen i Oslo.

Selve medlems-bidraget er som nevnt i en tidligere artikel, ikke til diskusjon hos EBU, da det er beregnet ut fra landenes individuelle opbykninger – derved er det aksept av gebyret, eller stå utenfor konkurransen! Ifølge Oikotimes.com forsikrer Edgars Kots fra LTV dog til den lokale presse, at man vil sikre de midler som skal til, for at Lavia fortsat er at finne i ESC fremover.

Byvåpen - Ventspils - Latvia Et skritt på veien er allerede lakt, da man har inngået en 5 årig avtale med byrådet & By-Turismen i byen Ventspils, som er plaseret i den Nord-Vestlige del av landet.

Havne-byen er på litt over 44.000 innbyggere, har i mange år været en viktig ud- & inngang til Østersøen, og har derved også haft store inntegter til byen grunnet denne trafik till og fra landet – Ventspils har således i mange år været den rikeste by i Latvia, og som følje derav, finner man kanskje også årsaken til at bystyret har valgt at ta del i at sikre Eirodziesma.

Latvia kom med i ESC 2000 i Stockholm, og startede med en flot 3. plass med «My star«, som gruppen BrainStorm leverede. 2 år etter stod de øverst på skamlen i Tallinn, og deretter har resultaterne været varierende – sidste forsøk kom fra Intars Busulis, som dog endte på 19. plassen i Semifinale 2 med bare 7 point.

Kilde: Oikotimes.com

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien