Junior Eurovision Song Contest 2009

250px-JESC_logo_2009I går gikk årets Junior Eurovision Song Contest av stabelen i Kiev, Ukraina. Dette var den 7 utgaven, og hele 13 land var med å konkurrerte om den gjeve prisen. Etter en intens og spennende avstemning, der siste land avgjorde alt, vant Nederland med 121 poeng, foran Russland og Armenia, begge med 116 poeng.

En av vertene for kvelden var ingen ringere enn Ani Lorak, som også sto for en del av pauseprogrammet. Hun fremførte sin nye singel «I`m alive» og «Shady Lady» fra Eurovision Song Contest 2008 i Beograd.

Det nærmeste vi i Norge kommer konkurransen er igjennom våre naboer Sverige. De deltok i konkurransen igjennom svenske TV4, som overtok rettighetene etter SVT i 2006. De ble representert med sangen «Du» fremført av Mimmi Sanden, søster av ikke helt ukjente Molly Sanden fra årets melodifestival. Molly kom på en tredjeplass tidligere i JESC også. TV4 sendte programmet kun igjennom sin nettside, svenskene kunne derfor ikke stemme, og poengene som kom fra dem, var jurypoeng. Mimmi endte til slutt opp på en 6 plass sammen med Georgia, begge med 68 poeng.

Favorittene til å vinne denne utgaven av JESC var Belgia, Hviterussland og Armenia, med Nederland som joker. Belgia ble representert av Laura Omloop, og hennes sang «Zo verliefd»(jeg er så forelsket), og havnet på fjerdeplass. Hviterussland hadde kveldens mest spesielle nummer, og havnet til slutt på en 9 plass med sin «Volshebniy krolik»(den magiske kaninen). Armenia endte opp på delt andre plass, sammen med Russland.

Vertslandet Ukraina havnet på en femteplass. Andreanik Alexanyan, sang «Try tropoli, try surmy». Forøvrig er Andreanik en av de mest populære barneartistene i Ukraina. Han lider dessverre av en muskelsykdom som gjør at benene hans har sluttet å vokse, dette fordi begge hans foreldre var ofre for Tsjernobyl ulykken i 1986.

Til slutt var det Nederland som vant sangen. 14-årige Ralf Mayenbach sang «Click clack» og sjarmerte nok mange europeiske barn som så på. Avstemningen ble spennende, der siste land ut var Makedonia, som avgjorde alt.

Den endelige resultatlisten blir seendes slik ut (med linker til sangene):


1 Nederland – Ralf Mackenbach – Click clack
2 Russland – Ekaterina Ryabova – Malenkiy prints
3 Armenia – Luara Hayrapetyan – Barcelona
4 Belgia – Laura Omloop – Zo verliefd
5 Ukraina – Andranik Alexanyan – Try tropoli,try surmy
6 Sverige – Mimmi Sanden – Du
7 Georgia – Group princesses – Lurji prinveli
8 Malta – Fransesca&Mikaela – Double trouble
9 Hviterussland – Yuriy Demodevich – Volshebniy krolik
10 Serbia – Nista Licno – Onaj Pravi
11 Kypros – Rafaella Kosta – Thalassa, ilios, aeras, fotia
12 Makedonia – Sara Markovska – Za ljubovta
13 Romania – Ioana Autea – Ai puterea in mana ta

Her kan du se Ani Loraks to bidrag til pauseunderholdningen.

Kilde: Wikipedia.org
Junioreurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien