To show i Nederland

nederlandIkke før Nederland slapp en aldri så liten bome i slippet av Pierre Kartner (aka Father «Smurf» Abraham) som låtskriver til Oslo, kommer TROS med mer informasjon angående den kommende utvelgelsen i treskolandet.

Utvelgelsen vil bli todelt: Først en sending med «relativt ukjente talenter» under kyndig veiledning av kjente artister som blant andre Edsilia Rombley (1998,2007) og Renè Froger (2009). Deretter vil nederlansk fjernsyn ei uke seinere avholde den endelige finalen, hvor Pierre Kartner selv vil velge ut den artisten som fremfører bidraget sterkest. Showet vil igjen bli hetende «Nationasl Songfestival».

Datoene er satt til 31. januar og 7. februar.

Avsløringen av Kartner som komponist i Nederland, har splittet både landet selv og fansider. Bidraget skal visstnok ikke bli fremført på engelsk, og man kan kanskje for første gang på over et tiår få høre nederlandsk igjen i en Eurovisjons-finale.

Kilder: Tros, esctoday.com, Wiki

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien