Nøkkelen overlevert

Foruten avsløringen av logoen og temaet for Oslo-finalen var det minst like mye oppmerksomhet rundt overrekkelsen av ESC-nøkkelen i Bærum.

En feiende forestilling med talenter fra hele kommunen, samt Alexander Rybak, sørget for underholdning – før Moskvas viseborgermester Valerij Vinorgadov overtok scenen sammen med ordførerne for Bærum og Oslo: Odd Reinsfeldt og Fabian Stang.

keychange

Nøkkelen – The Host City Insignia –  er en forholdsvis ny tradisjon i ESC, startet i 2007. Tanken er at dette er starten på de virkelig store ESC-forberedelsene: En slags sesongstart, der forrige års vertsby overlater roret (nøklene) til den nye vertsbyen.

Fra med i dag den 4. desember er med andre ord Oslo (og Bærum) offisiell vertsby for Eurovision Song Contest 2010.

Kilder og bilder: budstikka.no, eurovision.tv

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien