Tyrkia går nye veier

tyrkiaDen tyrkiske statskanalen TRT har i flere år valgt sin representant til Eurovision Song Contest internt. Dette skal det i år bli slutt på. Ved hjelp av en e-post avstemning, kan tyrkiske statsborgere stemme frem den artisten de selv vil skal representere landet. Den artisten med flest stemmer kommer til å bli kontaktet av TRT og forhandlinger vil bli satt igang.

Avstemningen varer til og med fredag. Etter mange negative oppslag den siste tiden mot TRT fra tyrkiske medier, velger nå kanalen å åpne en avstemning. På denne måten slipper vi all kritikken, sier direktøren i tv kanalen. På spørsmål om hvem direktøren ønsker seg mest svarer han klart: Tarkan.

Artisten Tarkan var ifølge sterke rykter i forhandlinger med TRT tidligere i år, men skal ha avslått tilbudet om å representere landet sitt. Også det tyrkiske rockebandet Manga, har vært et aktuelt navn for Tyrkia.

Tyrkia kan siden deres første og hittil eneste seier i 2003 skilte med hele fire topp ti plasseringer. Under kan du se Sertab Ereners vinnersang «Everyway That I Can»:

Kilder:
1. esctoday.com

Del:
Relaterte artikler