Romania: Finalen går av stabelen 6. mars

romaniaTVR bekrefter idag at Romanias nasjonale finale vil skje 6 mars. I år brukes det for aller første gang et helt nytt system, som skal hjelpe Romania med å få en bedre plassering i Eurovision Song Contest.

Det nye nasjonale opplegget er i stor grad juryebasert. En jury vil velge ut 12-15 sanger av de som er sendt inn, og hvis det er nødvendig vil de anbefale sangene til andre artister. Det er med andre ord derfor ikke sikkert at de artistene, som har sendt inn sangene sine vil få fremføre de. Forrige måned hadde TVR et møte med jorunalister, sangskrivere, artister og representanter for plateselskapene. Dette for å best mulig finne et nytt system.

romaniaTVR publiserte idag reglene for dette nye systemet. Alle som vil delta kan sende inn sine bidrag fra i dag 9 desember til 14 januar. Den første eliminasjonsrunden vil foregå 25,26 og 27 januar da juryen skal gå over alle sangene. Denne juryen består for øvrig av 15 medlemmer, alle med erfaring innen tv og musikkbransjen. Nytt av reglene i år er at juryen kan avvise at artisten selv skal synge sitt eget bidrag, og velge en ny artist til bidraget.

Mellom 28 januar og 5 februar kan de sangskriverne som har fått sine artister avslått av juryen, finne nye artister og spille inn sangene på nytt med disse. Fra og med 6 februar vil sangene bli publisert på TVR sin hjemmeside. Finalen vil gå av stabelen den 6 mars.

Romanias beste plassering i konkurransen oppnådde de i 2005, med sangen «Let me try», som havnet på tredje. Dette bidraget kan du se under.

Kilde:
1. TVR

Del:
Relaterte artikler