Artistene til delfinalen i Bodø

Artistene for den andre delfinalen i Bodø, 16. januar, er nå offentligjort. I likhet med Brekstad-finalistene, innholder også denne finalen en rekke spennende navn

mgpbrekstad

venke_knutson1. Venke Knutson er helt ny i denne sammenhengen. Hun er best kjent for en duett med en annen kjent norsk sanger, nemlig «When the Stars Go Blue» med Kurt Nilsen. I tillegg er det nok mange som husker henne fra hits som «Kiss» og «In2U«. I Melodi Grand Prix 2010 skal hun fremføre låten «Jealous Cause I Love You», av Laila Samuelsen, Alexander Kronlund og Lucas Hilbert.skanksters2. Skanksters er kanskje delfinalens mest ukjente deltaker. De er en gruppe basert i Stavanger, med humørfylt ska-musikk som spesialitet. Bandet har erfaring helt tilbake til 1992, men har stort seg holdt seg på klubbscener fremfor i studio.

Arne Hovda, fra adskillig mer kjente Getaway People, står bak bidraget. Ingen YouTube-video funnet, men MySpace-side har gjengen – som forresten må klare seg uten ett av medlemmene i Bodø. De er nemlig en septett, og kun seks er tillatt på en MGP-scene.tomineharket3. Tomine Harket er selvsagt datter av Morten Harket og tidligere kone, Camilla – som nå er gift med Tommy La Verdi, en av opphavsmennene til «Be Good To Me». Finalens yngste deltaker (Tomine er 16) er absolutt ingen nykommer i showbusiness. Hun har blant annet deltak i flere musikaler, og har sunget duett med Brekstad-deltaker Bjørn Johan Muri.hannehaugsand4. Hanne Haugsand deltok i 2006 med låta «Heaven’s In Your Eyes» – men ikke minst var hun en av de tre «Charmed» som ble nummer 11 i Stockholm 2000. De siste årene har hun sammen med Oddrun Valestrand (også Charmed) konsentrerte seg om duoen Tundra Mode. Hanne skal synge «Don’t Stop» skrevet av fjorårets Surferosa-dame Mariann Thommasen, ved hjelp av Lars-Erik Westby.mariaarredondo5. Maria Arredondo deltar i Melodi Grand Prix for første gang, og hvilken debut det blir! Hun skal fremføre Grand Prix-kongen Rolf Løvlands ballade «The Touch». Som de fleste vet, så er Rolf Løvland en god mann å ha på sitt lag i MGP og ESC. Han har skrevet begge de to første norske bidragene som vant den internasjonale finalen, «La det swinge» fra 1985 og «Nocturne» fra 1995.

Maria Arredondo er best kjent for sin duett med en annen av årets deltagere, Christian Ingebrigtsen, «In Love With an Angel» og sommerhiten «Mad Summer» fra 2004.heinetotland6. Heine Totland er en av de mest erfarne navnene i denne delfinalen, til tross for at veldig kanskje kanskje først og fremst vil gjenkjenne stemmen og ansiktet fra et par Beat for beat-opptredener. Totland, gift med tidligere MGP-deltaker Silje Nergaard, debuterer som mange andre artister i årets finaler. Han har i en årrekke jobbet i musikaler, og stemmen er det absolutt ingenting i veiene.

Totland har skrevet årets bidrag selv, sammen med Hans Petter Aaserud og Arne Hovda. Ja, Hovda… Mannen også bak Skanksters bidrag.stenerud7. Alexander Stenerud er ikke noe nytt navn i MGP-sammenheng. Han deltok for første gang i 2008 som halvpart av duoen Zuma, da med sangen «Always, Always«. Den gangen tok han seg kun til «Siste Sjansen», men da han året etter deltok solo gikk det mye bedre. Da gikk han nemlig helt til gullfinalen, der han til slutt endte på en tredjeplass, med låten «Find My Girl«. I år skal han fremføre sitt eget bidrag «Give It To Me».Kilder; nrk.no, escnorge.net, wikipedia.com, stavanger aftenblad

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien