MGP: Skiens-finalistene

mgpskien

Med dagens artistslipp har nå NRK sluppet alle de 21 navnene til Melodi Grand Prix 2010. Artistene som skal opptre i den tredje delfinalen i Skien er disse:
miracraig21. Mira Craig: «I’ll Take You High»

Selv om hun som solo-artist har hatt noe vanskeligheter med å følge suksesser som «Boogeyman» og «Headhunted«, har Mira Craig stadig et navn hos det norske puplikum. Sist sett som dommer i X-factor på TV2. Skrev «Hold On Be Strong» for Maria Haukaas Storeng for to år siden.
fredendresen2. Fred Endresen: «Barracks On The Hill»

Endresen deltok i front for Publiners på norsk i fjor – og kom seg da gjennom Siste-sjansen til Oslo Spektrum hvor bandet ble nummer ifre. Tilbake på engelsk og på egen hånd i år, i en låt skrevet av ham selv og Olaf Øwre.
belindabraza3. Belinda Braza: «Million Dollar Baby

Belinda er et multitalent fra Bergen, med både dans, koreografi, sang og skuespiller-prestasjoner bak seg. Låta er skrevet av Robin Nordahl, Frode Andersen – og den maltesiske ESC-veteranen Gerard James Borg som har representert Middelhavsøya flere ganger som bidragsyter.

Belinda selv er heller ikke ukjent med ESC. Hun var danser under Stig van Ejks «Living My Life Without You» i Jerusalem 1999.
Didrik_Solli-Tangen4.Didrik Solli-Tangen: «My Heart Is Yours»

22 årige Didrik Solli-Tangen fra Heistad i Porsgrunn kommune er elev ved Barratt-Dues musikkonservatorie. Han TV debuterte under årets innsamlingsaksjon med «Torna a Surri-ento». Han har også turnert i USA i regi av Kulturentusiastene og New York Opera Society, og sunget for publikum i amerikanske storbyer som Chicago og Washington.

Dette er Didriks første deltagelse i MGP og han stiller med powerballaden ”My heart is yours”, som for øvrig er skrevet av tidligere ESC opphavsmann og kvinne Fredrik Kempe og Hanne Sørvaag.
diamonds5. The Diamond: «European Girl»

Bergens-band som overraskende nok innholder begge forhåndstipsene for dette bidraget: Matias Tellez og Håkon Njøten. Førstnevnte er mest kjent som en up-coming i norsk musikkbransje – blant annet ble han «Årets uhørt» i 2008. Han fikk også en vist kommersielt gjennombrudd med albumet «Clouds» i 2008, som blant annet innholdt «Hello».

Håkon Njøten er en av flere av årets artister som ble kjent gjennom en Idol-runde (2004). Han måtte forlate programmet som femte siste deltaker. Utga solo-singelen «Som sommeren» to år seinere. Har siden blitt en del av musikkmiljøet i Bergen, og har sakte slått seg opp med bandet The Micropops.

The Diamond består foruten Tellez og Njøten av medlåtskriver Axel Vindenes, samt  Kim Furuhaug, Thomas Sævig og Stian Sævig.
karolinegarfjell6. Karoline Garfjell: «Tokyo Night»

24-årige Karoline Garfjell kommer fra Lyngeseidet i Troms, og ble av mange nordmenn kjent for sin optreden i Idol 2004 hvor hun kom seg til semifinalen. Etter den tiden har hun flyttet til Oslo og har startet og studere musikk ved Nordisk Institut for Scene & Studio (NISS). Hun har hele livet drevet med musikk, og har bl.a. sunget i kor og rockeband. I tillegg skriver hun selv sanger, blant annet sammen Espen Lind, som har opptrådt med flere kjente navn, og som vant tre Spellemenn i 1998. ”

«Tokyo Night” er skrevet av Aggie Peterson fra elektronika-bandet Frost, og sangen er etter Karolines egen uttalelse, en ny sjanger for henne.
a17. a1: «Don’t Want To Lose You Again»

a1 trenger vel egentlig ikke så voldsomt til presentasjon, men en kjapp oppsummering kan gjøre seg. A1 ble dannet i 1998 og bestod da av Christian Ingebrigtsen, Ben Adams, Mark Read og Paul Marazzi.

De hadde mange hits over hele Europa, men flest i Norge og Storbritannia. Størst suksess hadde de med låtene «Take On Me» (en coverversjon av a-ha sin verdenshit fra 1986), «Same Old Brand New You» og «Caught in the Middle«. Gruppa ble oppløst i 2002. De gjør nå comeback, og har akkurat sluppet singelen «Take You Home«, og i MGP skal de delta med sin egenskrevne sang «Don’t Want to Lose You Again». Marazzi er i dag borte fra gruppa.De første fjorten deltakerne kan du lese om i våre tidligere MGP-artikler for Brekstad og Bodø. Låtene blir offentliggjort i NRK P1s Nitimen onsdagene før finalene.

Kilder og bilder: NRK, wiki, TV2-underholdning m.fl.

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien