Greske ERT er klare med sine finalister

hellasDen greske kringkasteren ERT avslørte idag sine ti finalister. De ti skal konkurrere om biletten til å representere Hellas i Oslo 2010. ERT har de siste årene valgt bidragene sine internt, og brukt mye penger på promotering. Grunnet økonomi vil det i år bli holdt en nasjonal finale, der de fleste deltagerne er nykommere i den greske musikkbransjen.

Finalen skal holdes sent i februar, og stemmegivningen skal være 50% jury og 50% sms avstemming.

Sangene under er bare eksempler fra artistene, dette er ikke sangene de skal konkurrere med.

De ti håpefulle er:

1. Yiorgos Alkaios. Han er den mest kjente av de ti utvalgte, og har utgitt hele 20 album i Hellas.
2. Melisses. Nydannet gresk gruppe, som arbeider med sitt første album.3. Christos Chatzinasios. Sønn av en berømt gresk kompositør, har utgitt to singler og to album. Har i tilegg samarbeidet med Eurovision 2005 vinner Elena Paparizou.4. Emgire. Gresk band fra den lille øya Thessaloniki. Har utgitt 11 album og har vært en del av gresk musikkbransje i 11 år.5. Katerine Avgoustakis. Mest kjent i sitt fødeland Belgia, og i Polen hvor hun oppvokste. Har tidligere prøvd å representere Belgia i 2002 og i 2006, men kom ikke igjennom til finalen. Hun har utgitt to album og er kjent i Nederland, Bulgaria og Russland.


6. Elfetheria Eleftheriou. 20 år gammel fra Kypros. Mest kjent fra denne sesongen av greske x faktor. Etter at hun ble stemt ut ble hun invitert av programlederen for greske x faktor, Sakis Rouvas til å synge sammen med han på scenen.7. Second skin Sunny Baltzi and Ioanna Metaxa. Sunny er en sanger, skribent og kompsitør. Hun er ikke en av de mest kjente greske sangerne. Sammen med Ioanna Metaxa utgjør hun gruppen second skin.8. Yiorgos Karadimos. 34 år gammel sanger.9. Manos Pyrovolakis – MP3. Artist fra Kreta.10. Foreslått av plateselskapet er, Despina Ricci, totalt ukjent for det greske publikummet. Hun lever og arbeider i Frankrike.

Kilder:
1. esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien