Semifinalene på Island er klare (oppdateres)

I dag kom oversikten over alle artistene som skal delta i de islandske semifinalene, titlene på bidragene de skal fremføre samt i hvilken av de tre semifinalene de ulike sangene skal konkurrere. Det er en del overraskelser, både når det gjelder artister og titler. Artikkelen oppdateres fortløpende.

karen_palsdottirSemifinale 1, 9.januar:

«In The Future»  fremføres av seksten år gamle Karen Pálsdóttir (bildet til høyre). Låten beskrives som en popete danselåt, og det er allerede kjent at Karen skal ha med seg to dansere og to korister på scenen. Karen har tatt sangtimer hos Regína Ósk fra Eurobandið i tre år. På hennes MySpace kan du høre noen sanger hun har spilt inn, blant annet sin versjon av «þvi ástin»  (Min kärlek). Det er Bryndís Sunna Valdimarsdóttir og Daði Georgsson som sammen har skrevet «In the Future».
 
mysticevaSangen «You Are The One» fremføres av Kolbrún Eva Viktorsdóttir (bildet til venstre). Hun er vokalist i gruppa Mystic Eva (MYST) der også hennes mann Haraldur G. Ásmundsson er med. Det er også Haraldur som har skrevet «You Are the One». Jeg har ikke funnet noe av dem på Youtube, men her er linken til MySpace-siden deres; der kan dere lytte til et antall sanger av dem. Det er Haraldur som har laget all musikken, og Kolbrún Eva som synger, så det er mulig å få en liten idé om hva vi kan forvente oss.sigurjon
 
Sigurjon Brink (bildet til høyre) må regnes som en veteran i denne forbindelsen. Han har deltatt flere ganger i den islandske uttagningen, både som artist og opphavsmann, blant annet var han med i 2007, da med sangen «Áfram». Denne gangen skal han delta med ikke mindre enn TO sanger! I denne første semifinalen skal han fremføre sangen «You Knocked On My door», som er skrevet av Jóhannes Kári Kristinsson. Når det gjelder det andre bidraget hans; se under semifinale tre. 
 
irisholmBidraget «The One» er det Íris Hólm (bildet til høyre) som skal fremføre. Hun er best kjent som vokalist i gruppa Bermudaz, men hun har også gjort en del «gjesteopptredener» med andre kjente islandske artister, og hun har skrevet flere låter sammen med mange av Islands mest anerkjente komponister av populærmusikk. Her kan du høre Bermudaz’ låt «Dreaming of Bermuda» som Íris har skrevet sammen med Örlygur Smári (som også har skrevet Hera Björks bidrag i tredje semifinale). Hun har også gjort en versjon av «Dum Tek Tek«. Tekst og musikk til «The One» er det Birgir Jóhann Birgisson som er ansvarlig for.

Matthías Matthíasson skal fremføre Matthías Stefánssons bidrag «Out of Sight». Det har foreløpig ikke vært mulig å oppdrive ytterligere informasjon om verken artist eller opphavsmann, men vi kommer tilbake med mer så snart vi har noe nytt å komme med.
 

Semifinale 2, 16.januar:

sigrunvala«I Believe In Angels» fremføres av atten år gamle Sigrún Vala Baldursdóttir (bildet til venstre). Hun er relativt fersk som artist, og har foreløpig ikke gitt ut noe eget album, men tre singler har det blitt. Hun har blant annet spilt inn en egen versjon av «Min Kärlek» på islandsk; «því ástin«. Det er Halldór Guðjónsson som er opphavsmann til denne låten, og på hans MySpace kan du høre noen av de andre låtene han har skrevet.

mennarsinsMenn Ársins (bildet til høyre) , som denne gangen skal delta med sangen «Gefst ekki upp», er ikke debutanter i denne sammenhengen. De deltok i Laugardagslögin, den nasjonale uttagningen i 2007. Da sang de «If You Were Here«, uten spesielt stor suksess. Ellers har de også gitt ut mye annen musikk, blant annet «Augun Opnast«. Det er Haraldur Vignir Sveinbjörnsson som har skrevet «Gefst ekki upp».

jogvanhansenJógvan Hansen (bildet til venstre) er heller ingen novise i Söngvakeppni Sjónvarpsins; han deltok i årets uttagning med sangen «I Think the World of You» (sangen starter etter to minutter). I 2010 skal han delta med låten «One More Day», som er skrevet og komponert av Óskar Páll Sveinsson & Bubbi Morthens.  Jógvan er fra Færøyene, og han vant den islandske utgaven av X-factor i 2006 med over 70% av stemmene, noe som viser at han er utrolig populær. Mange så på ham som en av favorittene i årets islandske finale, og han er allerede stor favoritt denne gangen også. Dette er nok like mye på grunn av den posisjonene som opphavsmennene har på Island.  Jógvan har i tillegg spilt fiolin i 9 år, så vi kan kanskje forberede oss på nok et bidrag med klassiske trekk?hvanndals 

 Det er gruppa Hvanndalsbræður (bildet til høyre) som står for bidraget «Gleði og glens». Hvis noen har lyst til å høre noen av sangene deres så har jeg funnet fram noen her; «Himnana «,  «La La lagið » og «Vinkona «. Jeg må innrømme at jeg håper på noe i retning av «La la lagið»… Det er Rögnvaldur Rögnvaldsson som er opphavsmannen bak dette bidraget.
 

edgarsmariEdgar Smári Atlason (bildet til venstre) var også med i årets uttagning, da med sangen «The Kiss We Never Kissed«. Mange mente at denne sangen lignet i overkant mye på Celine Dions «Beauty and the Beast», men den kom uansett til finalen, der den som alle andre ble slått av Yohanna og «Is It True». I 2010 skal han konkurrere med sangen «Now And Forever», som er skrevet av Albert G. Jónsson. Albert leverte også et bidrag til årets konkurranse, nemlig «Lygin Ein«, som Kaja fremførte.  

 Semifinale 3, 22.januar:

 Komdu á morgun til mín
Performed by: Anna Hlín
Music & Lyrics: Grétar Sigurbergsson

Þúsund stjörnur
Performed by: Arnar Jónsson
Music & Lyrics: Jóhannes Kári Kristinsson

Waterslide
Performed by: Sigurjón Brink
Music & Lyrics: Sigurjón Brink

Every word
Performed by: Steinarr Logi Nesheim
Music & Lyrics: Steinarr Logi Nesheim

Je ne sais quoi
Performed by: Hera Björk
Music & Lyrics: Örlygur Smári

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien