Serbia går nye veier

serbiaTidligere har det blitt rapportert om at RTS, den serbiske kringkasteren ønsker å slutte med Beovizija, som er Serbias nasjonale utvelgelsesprosess. Idag kan RTS bekrefte at Beovizija imidlertid er over, og at en ny nasjonal utvelgelsesprosedyre er underveis.

Den nye prosedyren går ut på å invitere en låtskriver, som skal skrive flere sanger. En intern jury i RTS, vil velge denne personen, og sangere som skal synge de ulike sangene denne personen skal skrive. Deretter vil publikum avgjøre hvilke sanger de synes er best, dette skjer ved hjelp av sms. Hvem låtskriveren er, er ennå ikke kjent, men personen må oppfylle følgende kriterier: Personen må ha et kjent navn inne musikkbransjen, kunne vise til høye utmerkelser, og kunne garantere for en høy profesjonell standard.

serbiaLåtskriveren og artistene som skal delta i denne finalen, vil bli offentliggjort i januar.

Serbia har som tidligere nevnt brukt Beovizija, som utvelgelse til Eurovision Song Contest. Grunnet finansielle grunner er det i år midlertidig stopp for konkurransen, som ifjor så sitt verste år siden 2005. RTS uttaler i en pressemelding at flere land allerede har trukket seg helt fra konkurransen. De uttaler også for å kunne la serbiske tv seere fortsette å se sine artister i Eurovision, har de valgt å kutte drastisk i nasjonale omkostninger. Dette nye formatet vil bli sendt over ett program.

Kilder:
1. esctoday.com
2. RTS

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien