Litauen har Oslo-planene klare

litauenDen litauiske kanalen LTR, avslørte idag på en pressekonferanse sine planer for Oslo 2010. Fristen for å sende inn sanger går ut 24 januar, og det ble også avslørt at 2-3 store litauiske artister er intressert i å delta i en nasjonal utvelgelse.

Alle som skal delta i den nasjonale utagningen må være litauiske statsborgere eller bo permanent i Litauen. Denne regelen gjelder kun for artistene, og ikke for låtskriverene.

De som vil sende inn en sang må gjøre dette før 24 januar, som nevnt over. 2 eller 3 februar vil en liste med deltakere bli offentliggjort, og ifølge LRT skal dette være kjente artister i Litauen som har meldt sin interresse. Hvordan avstemningen skal foregå er fortsatt uvisst, men det er forventet at publikum skal bestemme 100%.

Det var på hengende håret at Litauen kunne delta i Eurovision 2010. De hadde opprinnelig meldt seg ut, men klarte å skrape sammen midlene som måtte til for å få til en deltakelse. Deltakelsen skjer takket være teleselskapet Teo lt, som er en del av TeliaSonera.

Ifølge økonomidirektøren i selskapet valgte de å støtte LRT av to grunner: Den ene fordi eurovision er en unik mulighet for Litauen å kunne vise seg frem for Europa. Den andre fordi selskapet ønsker å utvikle seg. Det er ikke kjent hvor mye penger TeliaSonera må ut med for en litauisk deltakelse, men kostnadsberegningene viser at en deltakelse for Litauen ligger rundt 90.000 euro.


Kilder:
1. LRT

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien