Første delfinale i Ørland – Maria og Keep of Kalessin til finalen

I kveld var det duket for den aller første delfinalen i Melodi Grand Prix 2010. Den gikk av stabelen i Ørland en liten bygd i Trøndelag. Forventingene foran delfinalen var store, både blant publikum og blant oss tv seere.

Det aller første vi fikk se var noen ord fra kringkastinssjef Hans Tore Bjerkaas, før det ble satt over til flyhangaren der showet skulle starte. Kveldens programledere, og i de neste ukene var Marte Stokstad og Per Sundnes. De gjorde en god jobb, og utfylte hverandre meget bra.

brekstad01maria

For videoer av de to finale-låtene, se nederst i artikkelen.

Aller først ut var Gaute Ormåsen med sin sang «Synk eller svøm». Gaute leverte på scenen, og låten er absolutt hørbar.

Andre artist ut var Lene Alexandra, som sang sangen «Primadonna». Sangen var up tempo og fremføringen passet veldig godt til denne sangen. Dog må jeg påpeke at Agnes hadde nesten det samme showet i fjorårets svenske Melodifestival. Men Lene Alexandra var flink nok, og man merket at stemmen hennes hadde bedret seg siden hun deltok i 2008.

Kveldens tredje artist var Jonny Hide, med sangen «Rewind Love». Ikke så veldig mye å si om denne. Han hadde en behagelig stemme på scenen hvertfall.

Fjerde artisten ut var Bjørn Johan Muri, og hans sang «Yes Mna». Bjørn Johan Muri hadde kanskje i forkant den beste sangen, men var noe nervøs på scenen. Dette innrømmet han i intervjuet etterpå også. Sangen var som sagt bra, scenefremføringen passet veldig godt, ganske moderne og «futuristisk» om man kan bruke det ordet. Dessverre savnet Bjørn Johan øyekontakt med kamera.

Femte artist ut var Elisabeth Carew, og hennes «Rocketfuel». Hun hadde kanskje kveldens beste sceneshow, og kom godt igjennom tv skjermen. Hun sang bra, og sangen hennes var fengende og satt lett i øret.

Den sjette og nest siste artist ut, var Maria Haukaas Storeng. Maria, som tydeligvis er folkekjær her i landet hadde sangen «Make My Day»: Her er det absolutt ingenting å utsette på stemmen hennes, hun sang glimrende. Dessverre var sangen dårlig, og absolutt ikke på høyde med «hold on be strong», som hun vant mgp med i 2008. Dessuten var hun kledd i en mildt sagt grusom buksedrakt, og det hjalp hvertfall ikke på inntrykket.

brekstad02kok

Sistemann ut var metalgruppa Keep of Kalessin, med deres «Dragontower». Denne falt tydeligvis i smak i de norske stuer til tross for det kanskje noe «alternative» uttrykket. Dermed gikk også en av jokerne videre, på siden av storfavoritten Maria.Resultatene ble som følger:

Til siste sjansen i Sarpsborg:

– Bjørn Johan Muri, med sangen «yes man»

– Gaute Ormåsen, med sangen «synk eller svøm».

Direkte til finalen i Oslo spektrum er:

– Maria Haukaas Storeng, med sangen «make my day».

-Keep of kalessin, med sangen «dragontower»


Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien