Dette mener escNorge om Bodø-finalistene

De syv låtene til lørdagens delfinale i MGP i Bodø er nå offentliggjort i sin helhet. Dessverre legges disse ikke ut før finalen lørdag, men vi på escNorge har allikevel hørt gjennom låtene – og her er vår dom over de syv bidragene:

mgpbodo

«Les mer» for våre vurderinger:


Venke Knutson (Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK )

1: Venke Knutson – Jealous Cause I Love You


Christian:
s5
Dette er vinneren tror jeg, Veldig bra melodi og morsom tekst. Nå gjenstår det bare for Venke og ikke framstå som en fnisete skolefrøken på lørdag.


Eirik:

s5
En ordentlig gladlåt som Venke passer til å synge. Jeg ser for meg at her vil fremføringen bety endel. En god fremføring vil heve låten, mens en mindre god fremføring vil gjøre at den blir mer anonym. Håper på denne låten!

Eirik F:
s3
En glad låt med tøffe rytmer , et refreng som sitter , med et bra sceneshow kan dette gå straka vei til Oslo.

Eivind:
s4
Frisk sommerglad-låt som glir rett inn. Kanskje ikke det mest originale jeg har hørt, men denne gang gjør det ingenting. Finale forlanges!

Martine:
s5

Her lukter det vinner lang vei! En utrolig bra låt, som passer Venke som hånd i hanske. Denne sangen skiller seg også positivt ut, og blir fort lagt merke til. Denne passer perfekt til eurovision også. Her blir det 5 stjerner. En sterk åpning av Bodø delfinalen.

Michael:
s3
Er ganske delt ved denne sang, på den ene side er det en frisk sang – og på den anden side, er der et eller andet irriterende over den, så det ender med en «lunken» vurdering herfra, med håbet om at Venke overrasker mig i positiv retning på scenen. Vakler mellem 3 & 4 stjerner, men lader hende bevise at jeg evt. gjorde hende uret!

Wivian:
s5
Absolutt ingen tvil om at dette er denne semifinalens beste låt i mine ører! Dette er er en skikkelig happy sommerlåt som minner meg om sommerene på 80-tallet, selv om sangen i seg selv er mye mer preget av 50- og 60-tallet, noe jeg elsker! Venke har dessuten en stemme som er perfekt for denne sangen, så hvis det ikke blir finale på denne så er det noe rart…


Skanksters (Foto: Fredrik Arrf/Dinamo/NRK)

2: Skanksters – Life is Here Today





Christian
:
s1
Føler meg hensatt til begynnelsen av 80 tallet med The Monroes og Madness. Ikke spesielt nyskapende eller originalt, Heller en dårlig kopi. Nei dette var skuffende.

Eirik:
s2
Uvanlig sjanger dette…hyggelig nok…men blir masete i lengden. Artig med britisk aksent! Låten minner dog noe om «Our House» av Madness.

Eirik F
s2
Har ikke så veldig sans for sånne type låter , men den er artig , men ingenting som får meg til å synes noe særlig om den

Eivind:
s2
Ska – Ska ikke? Jeg havner på «ikke» – men ska’ allikevel gi denne en sjanse. Noe her minner meg om Monroes/Madness – men de har gjemt melodien et sted på veien. Ikke nubbesjans, om ikke gjengen har noen triks på lur til scene-opptredenen. Pluss for ekte blåsere!

Martine:
s1

Nei hva er dette for noe da? Tilbake til låven hillbillies.

Michael:
s1
Uff… Der er ikke meget pænt at sige her, så jeg vælger den diplomatiske: Tak, men nej tak!

Wivian:
s2
Denne hadde jeg så utrolig lyst til å like, men jeg får det ikke til. Etter å ha hørt 30-sekundersklippene likte jeg denne ganske godt, for jeg er en av de som likte både The Monroes og Madness, men fullversjonen blir dessverre bare irriterende.




Tomine Harket (Foto: Fredrik Arrf/Dinamo/NRK )

3: Tomine Harket – Be Good To Me


Christian:
s4
Veldig bra melodi og jeg liker Tomines stemme. Men dette er ikke vinnermateriale i ESC og tror derfor ikke på at den går til finalen.

Eirik:
s3
En flott liten ballade som sitter godt i ørene, mye takket være Tomines stemme som er meget vakker. Håper hun holder live. Problemet med denne er vel at den ikke går noen steder så det blir uansett ikke en vinnerkandidat.


Eirik F
s4

Hun har en kjempefin stemme som er overbevisende , sangen er ganske så fin , men blir kanskje litt for kjedelig etter mange gjennomlyttninger.


Eivind:
s2
Pianoballade der jeg venter på det store høydepunktet – som aldri kom! Melodien er egentlig søt den, og stemmen til Tomine passer fint til uttrykket . Men det hjelper ikke når det aldri skjer noe i låta. Uforløst og bortkastet potensiale.

Martine:
s2

Et ord beskriver denne sangen: Kjedelig! Jeg liker virkelig ikke sånne sanger som dette. Sanger som hele tiden bygger seg opp mot et refreng, som aldri kommer.

Michael:
s5
Spændende, anderledes & sårbar – den er genial! En flot stemme fra Tomine, en sang som fortjener at komme til tops, men som (desværre) sikkert strander allerede i Bodø…

Wivian:
s4
Dette er vakkert! Tomine har en fantastisk kul stemme, og dette er en nydelig ballade. Jeg lar meg mye lettere overbevise av denne typen ballade enn av disse som stiger og stiger og skal bli så voldsomt…voldsomme! Det eneste jeg er redd for er at dette er en fryktelig vanskelig sang å fremføre live, og med en såpass ung stemme føres mine tanker til Islands Karen fra forrige helg…




Hanne Haugsand (Foto: Fredrik Arrf/Dinamo/NRK )

4: Hanne Haugsand – Don’t Stop


Christian:
s3
Synes faktisk ikke denne låta er så dum. Den har rytme og en ok melodi. Den vokser etter noen gjennomhøringer og kan kanskje komme seg til siste sjansen.


Eirik:
s1
Dette er veldig «typisk Grand Prix» vel?. Synes dette er en svak og uinspirerende låt i forhold til mange av de andre låtene. Den fenger litt, men ikke på langtnær nok til at jeg vil høre den igjen. Kanskje den kan løftes litt på scenen?

Eirik F
s3
Bedre enn forventent , litt drømmende , minner meg om Abba , Men for min del blir denne sangen i feil gate for meg og masete etter du har hørt den noen gangen.

Eivind:
s1
Totalt mislykket forsøk på en frisk popsak!

Martine:
s4

Syns denne er vanskelig å bedømme egentlig. Føler det er en bra sang og jeg liker den. Tror det står på fremføring her rett og slett. Men jeg er i godt humør idag og kliner på med 4 stjerner.

Michael:
s3
Ikke genial, ikke dum… Ganske ordinær (Melodifestivals) sang, bør kunne tiltale mange, uden at overbegejstrer dem. For mit vedkommende, så kommer det an på Hanne’s sceneoptrædende, hun kan bære den i begge retninger – går det helt galt, så sigt mod Sverige, de vil elske den!

Wivian:
s1
Dette er VELDIG ikke min greie! Har hørt det en fantazillion ganger før, og har intet behov for å høre det flere ganger…




Maria Arredondo  (Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK )

5: Maria Arredondo – The Touch


Christian:
s5
Melodien er vinnermateriale både i MGP og ESC men melodien taper på at Maria framfører den. Hun har en for spe og forsiktig stemme og klarer ikke å løfte låta til de høyder den fortjener.

Eirik:
s4

Jeg hadde vel forventet litt for mye av Løvland. Det er en fin ballade med et meget vakkert refreng. Versene og refrenget er kanskje litt for lite og den burde kanskje blitt litt ekstra løftet på slutten? Gir den 4 stjerner i håp på at Maria kan gjøre den enda bedre på lørdag!

Eirik F
s4

Jeg er egentlig ikke en beudrer av stemmen til Maria , men når sangen begynner gå mot slutten er den flott og praktfull , går garantert til finalen.

 

Eivind:
s4
Jeg var redd for en slags b-utgave av en suppelåt fra et eller annet Secret Garden-album. Det er en suppesang – men ingen b-utgave. Denne låta har egentlig ingenting i MGP å gjøre – men det gir jeg her blaffen i! Nydelig, vakkert og nynnbart. Vokser i og utenfor selve låta. Min favoritt i denne delfinalen.

Martine:
s5

Etter å ha hørt denne i tretti sekunder hadde jeg nok noen lave forventninger. Men jeg tok virkelig feil! Dette er en utrolig vakker ballade, og her kan det bli magi lang vei. Eneste jeg ønsker meg er et enda sterkere oppløft mot slutten, men det kommer kanskje på lørdag?

Michael:
s4
En smuk og øm ballade – som bør gøre det godt ved MGP, og evt. ligeledes ved ESC. Maria mangler lige «det» sidste ved sin stemme, men det kan jo som ved et par af de andre, give mig det sidste fra scenen! Jeg møder gerne op, og hører hende fremføre den med det helt store orkester – det fortjener sangen!

Wivian:
s3
Dette bidraget hadde jeg ganske høye forventninger til på forhånd, men de ble dessverre ikke innfridd. Forventningene var i størst grad knyttet til Rolf Løvland; ikke i så stor grad til Maria, som jeg synes har en nokså sped stemme. Men for all del; dette er en helt ok låt, kan gjerne høre den innimellom, men den gir meg ikke noe særlig. Vingler mellom to og tre stjerner, men havner til slutt på en svak treer.

Heine Totland (Foto: Fredrik Arrf/Dinamo/NRK)

6: Heine Totland – The Best of Me is You


Christian:
s1
Nei dette var bedrøvelig. Dette er hverken nytt eller spennende men ganske «gammeldags» synes jeg. Ganske synd at man kaster bort Heines stemme på dette her. Denne har ingen sjanse.

Eirik:
s1
Heine: For det første, hvorfor må du synge BEIBE? Det er så utrolig irriterende og det ødelegger nesten hele sangen for meg. Ikke det at denne sangen er spesielt bra, dette tror jeg er den svakeste sangen hittil i MGP 2010. Nei takk.


Eirik F
s1

Den låten gir meg ingenting , en tam og intentsigende låt.


Eivind:
s2
Fryktelig rotete soul-inspirert låt som kommer til å ryke på lørdag. Heine for en ekstra stjerne for stemmen.

Martine:
s1

Her er det nok noen som har rotet med årstallene. Denne skulle vært sendt inn i 1980, ikke i 2010. Det hele er en feil, og denne blir trukket tilbake av NRK.

Michael:
s1
Hmmneei… Intetsigende og uinteressant – men han har en ok sangstemme, så kom der noget positivt med i teksten også! Sangen er sikkert god for nogen, jeg er så ikke mellem dem.

Wivian:
s1
Her er vi sørgelig enige, gitt; Ingen sjanse for Heine er jeg redd. Og det er synd, for han har en sterk og god stemme, men denne sangen bommer på alle blinker…


Alexander Stenerud (Foto: Fredrik Arff/Dinamo/NRK )

7: Alexander Stenerud – Give It To Me


Christian:
s5
Veldig bra låt. Alexander skuffer aldrig. Håper den går rett til finalen, kan være vinnermateriale.

Eirik:

s3
Vi vet at Alexander er en stødig artist på scenen så han vil utvilsomt løfte låten der. Synes dog ikke den er like sterk som fjorårets som hadde det lille ekstra. Denne mangler det, det er en grei låt egentlig!

Eirik F
s4

Alexander skuffer meg litt iår . Fra en ganske bra låt i fjor trodde jeg han skulle gjøre det enda bedre , det gjør han ikke , det blir litt dårligere enn fjorårets , men fremdeles en fengende melodi. Og dessuten synes jeg at Alexander er en av 2000-tallets beste artister i Melodi Grand Prix.

 

Eivind:
s4
Kjemper sammen med Venke og Maria om direkte finale-billett. Virker noe for kalkulert, men glir rett inn i øret!

Martine:
s5

Alexander skuffer meg aldri. Ikke denne gangen heller. Moderne og bra, og det viktigste av alt: Den kan gjøre det bra i esc.

Michael:
s4
En af mine lokale helte fra sidste år. Sangen er ganske god og fængende – jeg havde nær sagt velkommen til Dansk Melodi Grand Prix, og Alexander ville være i topkampen! Men nu er det Norge, hvor han kommer til at gøre det godt, men ikke vinde – men han skal få tomlerne op herfra.

Wivian:
s2
Alexander var min soleklare andreplass i fjor, men ikke i år, gitt. Dette gir meg absolutt ingenting! Jeg liker fortsatt stemmen hans, men dette er triste greier i mine ører. En dvask og utrolig glatt poplåt, bygd over en altfor velbrukt lest. Nei, ikke min greie i det hele tatt.



Om artistene kan du finne mer informasjon i vår Bodø-artikkel (link).

Vi dekker både denne delfinalen og Islands semi live lørdag kveld.

mgpbodo

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien