Nytt setup for avstemning og jury i Melodifestivalen

Om bare få uker braker det for alvor løs i den svenske Melodifestival, og nu avslører SVT så, en finjustering av avstemningen i delfinalen, og jurysammensetningen i finalen, i forhold til de foregåenne år.Thomas Hall (Projektleder for Melodifestivalen 2010) henviser til, at man har fornyet & forfinet avstemningsformerne, dette for at udvikle det største unnerhollningsprogram på svensk tv.

I delfinalerne har man som den første endring gjort, at det bidrag som ved første avstemningen får flest stemmer, kommer direkte til finalen i Stockholm, uten at skulle gjennem den 2 avstemningsrunde som før benyttet.

Den anden endring rammer derimot finalen, hvor opbygningen av juryer endres, således at der i år kommer at bli 5 svenske jurygrupper, og 6 internationale jurygrupper.Begrunnelsen for denne endring er, at man vil tegne en mere jevn spredning, som avspejler den udvitede opbygning av Europa som idag deltar i Eurovisjonen – dette skal bl.a. være med at for at vise den svenske befolkning, en indikasjon av hva «Europa» synes om finalisterne i Melodifestivalen.

Konkurranse-produsent for MF 2010, Christer Björkman – mener at det blir en spennende & unnerhållende Melodifestival-seson i år. «Det er en glede at arbeide med og utvikle det tv-program, som innehåller 8 av plasserne på Top10-listen, over de siste 10 års mest populære tv-programmer».

Kilde: Svt.se

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien