Alexander Stenerud og Maria Arredondo videre fra Bodø (oppdatert live)

mgpbodoKl 19.55 starter den andre delfinalen i MGP fra Bodø. Vi følger sendingen live – og oppdaterer låter og finalister direkte. escNorge kommer tilbake med fyldig oppsummering i morgen!

For å lese om artister og sanger, besøk vår Bodø-omtale (link).

Våre egne vurderinger av sangene kan du finne her (link).

Registrerte brukere kan også chatte med både teamet vårt og hverandre her (link).


Venke Knutson trekkes foran kvelden frem som den største favoritten, med Maria Arredondo skrittet bak. Outsidere i Tomine Harket og Alexander Stenerud.

Dette er de syv sangene i kveld – og herved er vi i gang (for femte gang i Bodø).

Sangene kommer rett på, akkurat som forrige uke, ikke mye småprat før ting sparkes i gang (heldigvis…):

1: Venke Knutson – Jealous Cause I Love You (Snittkarakter fra escNorges vurdering: 4,4 av 5)

Ren vokal og melodien gled som ventet rett i øret. Men hvor smart det var med denne sølvglinsende skolejente-opptredenen vet jeg ikke. Vi får se om folk hørte på melodien eller så på flørten… Litt spinkelt, men minst Siste-sjanse tror jeg.

2: Skanksters – Life is Here Today (escNorges vurdering: 1,6)

Sammenlignet med Monroes/Madness av flere, herlig engelsk på vokalisten. Trodde forresten brun dress og innbrudds-tyv-caps var ut? Dette er da mer pop enn ska? Og jeg må si at låta funker mye bedre på scenen enn studio. Tror allikevel dette ikke er noen finale-låt, for å si det slik…

3: Tomine Harket – Be Good To Me (escNorges vurdering: 3,4)

Finalens yngste, ny artig hatt – på pianisten denne gang. Fin og sar fremførelse, Tomine kommer godt gjennom skjermen. Spørsmålet er om en slik, «stille» ballade kan sanke nok stemmer for finalebillett midt mellom glitter og stas? For låta er ikke dum den, men kanskje for stillestående i denne sammenhengen. Stor applaus får hun i hvert fall.

4: Hanne Haugsand – Don’t Stop (escNorges vurdering: 2,3)

Sureferosa-vokalist Mariann Thomassen (med meget blondt bolleklipp) intervjues før denne låta. Mariann har designet kostymene, gleder vi oss?

Vel, de som liker sølv får som det holder i denne – det er sikkert. Ellers anbefales kanskje en ny sminkør i NRKs kulisser? Låta fanger ikke min interesse, selv om den har fått noe mer trøkk på scenen enn i studio. Den blir for anonym. Litt nervøs start fra Hanne, men hun tar seg opp gjennom fremførelsen.

5: Maria Arredondo – The Touch (escNorges vurdering: 4,1)

Per og Marte går godt sammen som programledere, og Per virker mindre stammende enn tidligere år. Nå har vi Sørlandsjente nummer to (etter Venke Knutson).

Og alle vet selvsagt nå at Rolf Løvland har skrevet denne – en ballade som kan minne om et par låter han har trukket inn i Secret Garden.

Marias stemme kommer kanskje ikke helt til sin rett i en slik låt, men at melodien er fin og absolutt har noe for seg – er det ingen tvil om. Fin fremførelse – og jeg tror denne har en god sjanse.

6: Heine Totland – The Best of Me is You (escNorges vurdering: 1,1)

Henviser til sitt store idol, Stevie Wonder – men det er nok et stykke frem dit. Denne glir ikke bare rett inn og ut, den glir ikke inn engang. Rotete og veldig «unorsk». Men frisk fremføring, og at Heine har sjarm og en god sangstemme er helt sikkert.

7: Alexander Stenerud – Give It To Me (escNorges vurdering: 3,9)

Tredje år på rad for herr Stenerud – og han ble nummer fire i fjor med «Find My Girl».

Kledd i dress og slips som de to forrige bidragene. Her dunker sub-en min godt allerede før refrenget. En låt som minner til dels om Pet Shop Boys med et strøk av Nick Kames «I Promised Myself» i refrenget.

Fengende låt, kanskje kveldens mest typiske for formaet. Inkludert to(…) moduleringer! Noe i låta gjør at jeg synes den ligger/lå en dur eller to for lavt. Mystisk…
Favorittene våre før sending var Venke Knutson, Maria Arredondo og Alexander Stenerud. Ser på chatten vår at det stadig er enighet om dette – med Tomine Harket som en liten joker.

Personlig satser jeg på Maria og Alexander – med Venke og Tomine til siste-sjansen.

Nå et lite reisebrev fra Ian Wright…


Nå venter vi på de to som får en billett til Siste-sjansen i Sarpsborg. Og disse to er:

  • Venke Knutson
  • Heine Totland

Finalistene er:

  • Alexander Stenerud
  • Maria Arredondo
Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien