Klart for «Tu pais te necesita» (Oppdatert)

Mandag satte Spania igang med sin nasjonale utvelgelse. Tradisjonen tro så er det internett som spiller en stor rolle i utvelgelsen. Årets bidrag er mer lovende enn noen av de forrige årgangene som har vært.

Flere tidligere artister fra nasjonale finaler og esc har meldt sin interesse. Blant annet Anabel Conde, som representerte Spania i 1995 og kom på andre plass. Den spanske artisten Coral, som kom på andre plass i deres interne utvelgelse i 2008 har også meldt seg på. I tilegg finner vi bidrag i alle ulike kategorier.

Alle kan være med på å stemme frem de ti som skal delta i finalen. Men i finalen kan bare spanske seere stemme, og en jury er med og bestemmer 50%. Hver bruker får fem stemmer pr dag som de kan bruke. Man må registrere seg på denne siden for å kunne stemme. Det hele blir overvåket av TVE, som skal sørge for at det ikke blir noe juks. Stemmingen varer frem til 5 februar.

Det har blitt gjort klart fra TVE sin side at i år er det ikke noe tull som skal representere Spania. Derfor har de laget et sett med regler som passer på at de bidragene man kan stemme på er ordentlige. Uttallelsen kommer etter at en kjent programleder fra en annen tv stasjon i Spania, skal ha sendt inn 3 tullebidrag i håp om å få reise til Oslo. De seneste årene har det gått trått for landet i eurovision, der deres beste plassering er en 10 plass fra Istanbul i 2004.

Siden er nå åpnet og alle kan stemme. For å stemme trykker du på «Votar»


1) I det første feltet som kommer opp står det «Nombre». Dette er antall stemmer du ønsker å gi til sangen. Du har 5 stemmer du kan fordele fritt. Du kan gi alle 5 til samme sang, eller et poeng til flere sanger. Men du kan bare stemme en gang på samme sang.


2) I feltet ved siden av som heter Correo electronica, fyller du inn e-post adressen din.


3) Det siste feltet fyller du inn det lille bildet du ser til høyre.


4)Trykk igjen på Votar, og stemmen/e din/e er sendt.

Etter noen timer leder følgende bidrag(Topp fem):

Popstar Queen 16485 stemmer
Coral Segovia 9852 stemmer
Samuel y Patricia 3690 stemmer
Venus 3445 stemmer
Daniel Diges 2947 stemmer

Under følger en liten samling av bidrag til Tu pais te necesita 2010.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien