Tre bidrag diskvalifisert i Spania

spania_thumbTre bidrag har ikveld blitt diskvalifisert av RTVE. Bidragene skal tilhøre «Pop star queen, Chimo Bayo og Kejiyo. Dette fordi bidragene bryter med TVE sine regler om deltakelse i Eurovision.

Det er den aller første uka av Spanias «Tu pais te necesita» og den har vært preget av kontroverser og dramatikk. Mye på grunn av bidraget til Pop star queen, som er et såkalt tullebidrag. I løpet av den første uka har bidraget allerede fått 122000 stemmer, og ledet klart inntil nylig. Denne skal nå være diskvalifisert. Pop star queen, som egentlig heter Karmele, arbeider i en konkurrende tv kanal i Spania, og skal tidlig ha uttalt at hun vil sende inn sitt bidrag. Arbeidsgiveren hennes «Telecinco», skal ha hatt en massiv kampanje for å få Karmele til Oslo i mai.

TVE har nå satt en stopper for dette, og har diskvalifisert Karmele og to andre bidrag. Det ble uttalt tidlig i november at det skal ikke være nok et tullebidrag, som skal representere Spania i Oslo. TVE ønsker nå å satse på kvalitet og på å gjennopprette spanjolenes gode rykte i Eurovision.

Etter diskvalifiseringen har bidragene som har ligget under i antall stemmer rykket opp noen plasseringer. Listen ser da slik ut(linker til bidragene):

1. 99243 stemmer: Coral Segovia – En una vida
2. 61609 stemmer: El pezòn rojo – Y yo tan sexy
3. 31325 stemmer: Samuel y Patricia – Recuerdame
4. 28964 stemmer: Lorena – Amore magico
5. 28017 stemmer: Venus – Perfecta

Spanias 1995 Eurovision representant Anabel Conde, finner vi nå på en niende plass med sitt bidrag «Sin miedo».

1264093186149

Kilder:
1. rtve.es

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien