De 10 finalistene i Latvia er klare

latviaI dag ble de ti finalistene til årets Eirodziesma offentliggjort. Finalen i Eirodziesma går av stabelen  27.februar, men greier du ikke å vente helt til da med å høre sangene er ikke det noe problem. De er nemlig allerede lagt ut på nett, og du kan finne dem HER. Det er mest nye og ukjente navn, både blant låtskrivere og artister, men noen kjentfolk er det da også.

Låtene som kom seg gjennom nåløyet er;

lauris1. Your Morning Lullaby
Performer: Lauris Reiniks
Dette er en av de virkelige veteranene i Latvias ESC-historie. Lauris var 1/3 av gruppen F.L.Y. som representerte Latvia på hjemmebane i 2003 med bidraget «Hello From Mars».  Det gikk jo, som vi husker, ikke spesielt bra… Han har imidlertid ikke latt seg avskrekke av det resultatet, og har deltatt i Eirodziesma flere ganger siden det, uten den helt store suksessen. I fjor var han forøvrig med på å skrive bidraget som kom på 2.plass i Irland… (se sang 9)

permartin2. Like A Mouse
Performer: «PeR»
De tre unge mennene i gruppen «PeR» er nye fjes, men mannen bak bidraget er definitivt ikke noen nykomling. Han var 1/3 av gruppen F.L.Y. som representerte Latvia på hjemmebane i 2003 med bidraget «Hello From Mars».  Det gikk jo, som vi husker, ikke spesielt bra… Han har imidlertid ikke latt seg avskrekke av det resultatet, og har deltatt i Eirodziesma flere ganger siden det, uten den helt store suksessen. Nei; du leser ikke feil, og nei, det er ikke Lauris igjen. Denne gangen er det Martins Freimanis det er snakk om!!

3. When I Close My Eyes
Performer: «h2o»
Gruppen h2o var med i Eirodziesma i 2006 med sangen «You Say That Kissing Is Good«. Årets bidrag «When I Close My Eyes» er heldigvis bedre… Også denne gruppen samarbeider mye med Martins Freimanis.

4. My Religion is Freedom
Performer: Dons (Arturs Singirejs)
Dons har jeg ikke greid å finne noe om, men det dukker nok opp informasjon etter hvert.

5. Digi digi dong
Performer: Projekts Konike
Projekts Konike består av Edijs Šnipke og Andris Konters, som også har laget bidraget de skal fremføre. Dette er et annerledes bidrag, i likhet med mye Latvia har sendt tidligere, og i likhet med mange av bidragene i år.

6. What For? (Only Mr.God Knows Why)
Performer: Aisha (Aija Andrejeva)

7. Rišti rašti
Performer: Kristine Karkla-Purina

8. Because I Love You
Performer: Ivo Grisninš-Grislis

9. Snow in July
Performer: Kristina Zaharova
Kristina Zaharova er ingen novise i ESC-sammenheng. I fjor var hun med i den irske nasjonale konkurransen, og ble der kun slått av Sinead & Black Daisy. Hun tok altså sølvplassen med Lauris Riniks låt «I Wish I Could Pretend«. Den var visstnok sendt inn til Eirodziesma først, men ble refusert der. Spennende å se hvordan det går med henne i år.

10. Lullaby For My Dreammate (Diamond Lullaby)
Performer: grupa «Trianas parks»

Kilder og bilder; eirovizija.lv, esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien