Alt klart for Melodifestivalen i Sverige

Lørdag 6. februar braker det løs med årets største musikkbegivenhet i Sverige, nemlig den høyt elskede og alltid like omdiskuterte Melodifestivalen, med årets programledere Måns Zelmerlöw, Christine Meltzer Lind og Dolph Lundgren (!)

Første delfinale går av stabelen i Örnsköldsvik med følgende deltakerliste:

1) «Unstoppable» – Ola

2) «A Place To Stay» – Jenny Silver

3) «You’re Making Me Hot-Hot-Hot» – Linda Pritchard

4) «Road Salt» – Pain of Salvation

5) «The Saviour» – Anders Ekborg

6) «I Did It For Love» – Jessica Andersson

7) «Singel» – Frispråkarn

8) «Keep On Walking» – Salem Al Fakir

Blant artistene finner vi altså to tidligere MF-deltakere, nemlig Ola (Svensson), som også deltok i 2008 med låten Love In Stereo, og Jessica Andersson, som har deltatt hele fire ganger, og vant hele konkurransen med Give Me Your Love som en del av duoen Fame i 2003. Stor spenning knytter seg også til rundens joker, som er den svensk-syriske soulpop-sangeren Salem Al Fakir. En smakebit på musikkstilen hans finnes her.

Det er fremdeles uklart om SVT legger ut smakebiter av delfinalistene i forkant av programmet. Vi kommer tilbake med mer info om dette. På SVTs nettsider kan dere for øvrig lese mer om årets konkurranse.

 

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien