Hvem vinner i Spektrum?

Norge er delt i tre fraksjoner foran årets Melodi Grand Prix førstkommende lørdag: A1, Didrik Solli-Tangen og Keep Of Kalessin nevnes av mange som de tre virkelige store favorittene til å bli Norges representant i Telenor Arena i mai. Bak følger en haug jokere, kanskje kan ingen av deltakerne virkelig avskrives i et jevnt og godt finaleheat.

mgpfinale10


Vi i escNorge har bestemt oss for å slippe til hver skribent med deres tanker om lørdagens finale, og på lørdag blogger vi live med egen reporter på plass i Spektrum.
Anne:
Jeg gleder meg stort til denne finalen. Det er ingen av låtene jeg med hånda på hjertet kan si jeg IKKE liker. Jeg har tro på en ganske jevn avstemning i år, definitivt mer spennende enn fjorårets som var sjeldent lite spennende. Finalebidragene i år spenner over et vidt spekter av sjangre, og min spesielle favoritt er Keep of Kalessin. Tror nok likevel seieren vil stå mellom A1 og Didrik Solli-Tangen.  Jeg stiller meg helhjertet bak årets vinner uansett hvem som vinner.


Christian:
Jeg hadde nok alt for store forhåpninger til bidragene og artistene i år og ble ganske skuffet når jeg hørte melodiene. Det skyldes nok en noe opphauset forhåndsreklame fra NRK og Per Sunnes. OK, det er mange gode låtskrivere, men bare noen gode melodier og få artister med sceneutstråling. Det er bare Maria Haukaas Storeng av de i finalen som mestrer scenen perfekt. Synes likevel de «beste» melodiene kom seg til finalen hvor Didrik Solli-Tangens melodi er min favoritt. Det er den eneste låta som har mulighet til å plassere seg någenlunde høyt på poengtavla i Telenor Arena. Synes dette er en middelmådig finale og mener finalen i fjor var bedre.


Eirik:
Denne finalen i MGP er uten tvil en av de beste vi må ha hatt, uten at jeg har sett så mange av dem. Veldig god spredning i type låter og kan ikke si at jeg misliker noen av låtene! Skulle selvfølgelig ønsket Mira og Karoline i finalen, men man kan ikke få alle sine ønsker oppfylt. Dette tyder til å bli en meget jevn finale og jeg har ikke peiling på hvem som vinner. Ønsker en triller-avstemning!

Eirik F:
En solid finale , som gjør at uansett hva vi sender så blir jeg ikke veldig misfornøyd. Det artige er at vi har favoritter , men ingen soleklare som ifjor så derfor er spenningen fortsatt der. Jeg håper at Gullfinalen vil bestå av: Bjørn Johan , Alexander Stenerud , Didrik Solli-Tangen Og A1. Det er også ikke usannsynlig at KoK får vannvittig mange stemmer og faktisk vinner hele greia. Vel da er det bare å se fram til en fantastisk kveld!

Eivind:
Jeg tror årets finale vil gå inn i historien om en av de absolutt beste – og det skulle bare mangle når vi ser på artist- og låtskriverlista. Tre låter skiller seg ut i hver sin sjanger: A1, Keep of Kalessin og Didrik Solli-Tangen – men den beste låta synes jeg personlig Bjørn Johan Muri har. I finalen er det bare en låt jeg ikke liker: Maria Haukaas Storengs. Jeg tror uansett vi får en vinner som vil få stor støtte til Oslo-finalen, selv om fraksjonene på forskjellige nettsider – tilsier at det kommer til  å bli bråk fra «tapende» fanposter.

Martine:

På papiret er årets MGP det sterkeste noensinne, der kjente artister tør å delta, og det uten at det skader karrieren. Endelig får MGP aksept. Dessverre er dette bare et helt medium år for meg. Utenom papiret er sangene for svake, artistene er for svake, mange har dårlig koreografi og ikke minst grusomme antrekk(Marias buksedrakt, trenger jeg si mer?). Jeg syns det er veldig synd at NRK, artistene og låtskriverne ikke klarer å levere noe bedre, nå som MGP endelig har blitt en populær arena. Ingen av årets låter har gitt meg noe skikkelig wow faktor, eller «denne kan vinne» følelsen. Jeg vil faktisk våge å påstå at MGP ifjor faktisk var bedre. I beste fall er 2010 et helt middels år.

Michael:

NRK har i år formået, at skaffe højere gennemsnitlig kvalitet på sangene, så en klar forbedring for sidste året – scenen er fin & brugbar, for et sådanne arransjement som dette. Programlederne har jeg samme konklusjon til som sidste året, Per Sundnes bør holde sig bag kameraet, hvor han gør et fantastisk stykke arbejde – Marte Stokstad gør et riktigt fint job, henne er der bare ros tilovers for. En spendene dyst venter, og sikkert også en af de tætte av slagsen – jeg håper at den beste vinner, så Norge i samlet trop kan bakke op i ESC Finalen til Maj. Lykke til!


Rune:
Dette har kanskje vært det beste Grand Prix året noensinne, men allikevel inneholder finalen ikke de store høydepunktene. Jeg savner blant annet Elisabeth Carew, Tomine Harket, Mira Craig og Karoline Garfjell i finalen. Dette er jo en ganske mannsdominert finale, uten at det trenger å være så negativt. Jeg tror finalen kommer til å bli ganske åpen og det blir nok en thriller til siste sekund.


Thomas:

Dette tegner til å bli en av de jevneste og mest spennende MGP-finaler på mange år, og det er alltid positivt. Sett under ett er jeg også godt fornøyd med hvilke låter som har kvalifisert seg (med ett ekstremt unntak…), og over halvparten av lørdagens finalister kan jeg godt leve med som vår representant på Fornebu i mai. Så med generell høy låtkvalitet og mye spenning knyttet til vinneren kan jeg ikke si annet enn at dette må bli en av favoritt-årgangene mine i norsk Melodi Grand Prix.


Wivian:

Til at det var med så utrolig mange bra låter i MGP2010 så blir denne finalen en skikkelig nedtur for meg. Det er ikke fler enn tre av de som er med her som jeg ville hatt med. Hvor er Tomine, Karoline, Mira; ja, selv Gaute ville jeg heller hatt med. Men altså; vinner KoK, Venke eller a1 så skal jeg ikke sutre så veldig. Eller kanskje Bjørn Johan. BARE det ikke blir Didrik, men det gjør det nok…

Våre vurderinger for finalebidragene fra 1 til 6:


Christian Eirik Eirik F Eivind Martine Michael Rune Thomas Wivian
Maria Haukaas Storeng 2 3 3 2 1  2 4 4 2
Keep Of Kalessin 1 5 5 5 1  3 2 1 5
Alexander Stenerud 4 4 5 4 3  5 3 5 2
Maria Arredondo 1 3 2 3 1  3 3 3 2
A1 5 5 5 3 4  5 2 5 4
Didrik Solli-Tangen 6 5 6 4 6  3 4 6 2
Bjørn Johan Muri 4 5 5 5 4  4 5 3 4
Venke Knutson 4 5 5 3
3  3 5 5 5

Dette gir oss vår egen hederlige rekkefølge:

  1. Didrik Solli- Tangen – My Heart Is Yours – 42
  2. Bjørn Johan Muri – Yes Man – 39
  3. Venke Knutson – Jealous Cause I Love You – 38
  4. A1 – Don’t Wanna Lose You Again – 38
  5. Alexander Stenerud – Give It To Me – 35
  6. Keep Of Kalessin – Dragontwoer – 28
  7. Maria Haukaas Storeng – Make My Day – 23
  8. Maria Arredondo – The Touch – 21
Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien