Ti finalister er foreløpige klare i Spania


I dag klokken tolv stengte RTVE Spanias nasjonale utvelgelse «Tu pais te necesita». Hele 5,7 millioner stemmer har kommet inn i løpet av 14 dager. Nå starter kanalen jakten på sitt bidrag til Oslo for Spania.


spania


Ti bidrag er nå foreløpige klare. Den endelige listen med de ti heldige vil bli offentliggjort på mandag. Nå starter nemlig RTVE sin juridiske avdeling arbeidet med å sjekke alle stemmene, og gjennomgå de ti bidragene en aller siste gang, for å sørge at alle bidragene stemmer overens med reglene for konkurransen og Eurovision.
 

Når siden stengte klokken 12 i dag var disse ti artistene klare:

1. Coral Segovia – «En una vida»
2. John Cobra – «Carol»
3. Daniel Diges – «Algo pequiento»
4. Samuel y Patricia – «Requerdame»
5. Lorena – «Amor magico»
6. Venus – «Perfecta»
7. Fran Dieli – «Cuando se trata de ti»
8. Anabel Conde – «Sin miedo»
9. Jose Galisteo – «Beautiful life»
10. Ainhoa Cantalapiedra – «Volvere»

Flere kjente artister i Spania har sikret seg en plass. Derav forhåndsfavoritten Coral, som deltok i 2008 og kom på andre plass. Anabel Conde som representere Spania i 1995 og kom på andre plass i Eurovision har også sikret seg en plass. Venus, Lorena, Samuel y Patricia og Jose Galisteo er også sikret en plass, alle sammen er tidligere deltakere i talentprogrammet «Operacion triumfo», der Lorena vant i 2006.

Det har vært en dramatisk utvelgelse for Spania, der flere av bidragene har blitt diskvalifisert. Flere av disse skal på et eller annet tidspunkt ha ledet hele avstemningen. RTVE varsler nå en evaluering, der de vil gå igjennom hele internett utvelgelsen.

Spanias nasjonale finale skal ifølge usikre kilder være satt til 20 februar. Den skal ledes av Anne Igartiburu, en meget kjent spansk tv personlighet. Det sies at showet skal bli spektakulært.

Kilder:
1. rtve.es
Del:
Relaterte artikler