escNorge snakket med Didrik etter MGP-seieren

Etter at lørdagens finale var over, Didrik hadde vunnet avstemningen og låtskriverne Sørvaag og Kempe hadde fått overrakt MGP-troféet, fikk jeg, sammen med resten av pressekorpset, en liten prat med de tre vinnerne.

Autografer
Det var ikke lett å komme fram til Didrik, som var omgitt av journalister og fotografer på alle kanter. I tillegg virket det som om han egentlig mye heller ville skrive autografer til fansen som hadde stormet fram til scenekanten. Mens han satt på huk der foran, snudde han seg mot oss og sa at dette med autografer var han ikke så flink på, men det ble sikkert litt trening framover…og det tror jeg han har helt rett i!!
 
Ikke helt tatt inn seieren
Det var tydelig at Didrik var litt uforberedt på alle spørsmålene, og han sa også selv at det ikke hadde gått opp for ham at han faktisk hadde vunnet. Han syntes det var rart å være i sentrum av all oppmerksomheten, og sa at han nok trengte litt tid før han fikk tatt inn seieren ordentlig.
 
Klassisk sanger, men ikke bare…
«Jeg er jo først og fremst klassisk sanger, men jeg håper det går an å kombinere det med andre ting. Det må være mulig å gjøre mer enn en ting». Det er tydelig at operaen er Didriks største kjærlighet, men som for flere andre klassisk skolerte sangere frister det å prøve seg på andre stilarter og nå ut til et annet og kanskje større publikum. Og det har han jo helt klart greid med sin seier i MGP.
 
Dressen
Dressen til Didrik har vært utsatt for alt fra hysterisk begeistring til rivende kritikk, og på spørsmål om hvor den er fra, svarer hovedpersonene selv at det er det produksjonsteamet som styrer med, men den er av merket Tiger of Sweden. Jeg har i alle fall en sønn som kommer til å bli glad for den opplysningen, for han SKAL ha en sånn til neste skoleball…
 
Studier og eksamen
Skolen har betydd mye for Didrik i tiden fram mot finalen. Medelevene har hjulpet ham til å holde beina godt plantet på bakken, og studiene tar selvfølgelig mye av tiden hans. Han har prioritert eksamensforberedelser i stedet for «kjendistilværelse» i oppkjøringen fram mot finalen, og det har nok vært lurt. Som han sier selv; «Jeg har faktisk hatt to eksamener siden semifinalen i Skien, og har stått på begge!»
 
Gleder seg til ESC
På spørsmål om hva han tror denne seieren kan få å bety for hans videre karriere, svarer han at det har han ikke rukket å tenke over ennå, men legger etter en liten pause til; «Jeg tror det kan bli noe stort.» Finalen i Eurovision Song Contest er veldig langt fram, synes Didrik, men sier; «Det er klart jeg gleder med til å stå på scenen i Telenor Arena!» Han forteller også at han synes det mye større forskjell fra Spektrum til Telenor Arena enn det var fra Skien til Spektrum, både fordi det er lengre tid mellom, men også fordi forholdene er så mye større i ESC enn i MGP.

Intervju; Wivian Renée Kristiansen
(escnorge.net)

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien