Hør finalistene i Spania her

Da er de spanske finalistene klare og vi vil her presentere alle bidragene som skal delta i finalen, som visstnok skal avholdes mandag 22. februar (må tas med forbehold). Etter mye om og men og flere diskvalifikasjoner fant endelig Spania frem til sine 10.

spania12345

Eurovisión 2010 – Los 10 de la gala

Låt nummer 1:

Vinneren av nett-avstemningen var Coral Segovia som skal synge låten «En Una Vida» skrevet av Tomas G:son som står blant annet bak Ven A Bailar Conmigo og Listen To Your Heartbeat. Coral beskriver sangen sin som en mektig, men allikevel skjør ballade. Den handler om hvordan man aldri glemmer en man har elsket. Dette er den store forhåndsfavoritten. Det høres ut som en vanskelig sang å synge, men Coral skal være en god live-sanger.

{youtube}0_-J3WnGyCw{/youtube}

Låt nummer 2:

Nummer to i avstemningen ble John Cobra med sangen «Coral». Om dette er et tullebidrag eller ikke er ikke helt klart, men sangen skal visstnok være skrevet til hans kone. Det kan tydeligvis ikke gå veldig bra med det ekteskapet…..

Du kan høre sangen her: http://www.rtve.es/television/eurovision/candidatos/john-cobra/12850/ (hvis du tør)

Låt nummer 3:

På plass nummer tre finner vi Lorena med låten «Amor Magico» som betyr den magiske kjærligheten.

{youtube}8p8SjAMpqCU{/youtube}

Låt nummer 4:

Duoen Samuel & Patricia kapret fjerdeplassen i internett-avstemningen med balladen «Recuerdame». De er henholdsvis 19 og 21 år gamle og deltok i «Operación Triunfo», som er en sangkonkurranse i Spania. Der kom de på 8 og 5 plass i 2009. Denne låten er også skrevet av Tomas G:son.

{youtube}1wj7ilwQEkY{/youtube}

Låt nummer 5:

Daniel Diges fikk en fin femteplass i avstemningen. Han synger låten «Algo pequeñito» som skal bety «noe lite». Daniel er en kjent skuespiller og har vært med i flere TV-serier og teateroppsetninger. Denne sangen er litt annerledes fra de andre i den spanske finalen.

{youtube}sXHBQqIRe5c{/youtube}

Låt nummer 6:

På sjette plass finner vi nok en tidligere «Operacion Triunfo» deltaker som kom på 5. plass i 2005, der fjorårets representant Soraya også var med. Låten heter «Cuando se trata de ti» og betyr «Når det handler om deg». Dette er en pop-rock sang.

{youtube}OBb1hPlVpc0{/youtube}

Låt nummer 7:

Sang nummer syv er det jentegruppen Venus som synger. Låten heter «Perfecta». Denne låten er OGSÅ skrevet av Tomas G:son, men her kan vi vel si at han har funnet tilbake til sine slager-røtter. Disse jentene har også vært med i «Operacion Triunfo» og «Popstars».

{youtube}aWKEX9m74T4{/youtube}

Låt nummer 8:

Anabel Conde, som ga Spania en andreplass bak Nocturne i 1995 med låten «Vuelve Conmigo», er tilbake i 2010. Denne gang deltar hun med låten «Sin Miedos» («Uten frykt») som kan sies å være i samme stil som «Vuelve Conmigo». Vi vet at Anabel er meget god live, kanskje en liten joker i årets finale?

{youtube}-ebSMJnf_nk{/youtube}

Låt nummer 9:

Fløtepusen Jose Galisteo skal synge låten «Beautiful Love» beskrevet som en pop/disko-låt. Jose er ikke helt stødig i engelsk og det går rykter om at han ikke er helt stødig live heller, så med en niende plass i avstemningen spørs det som han vil representere Spania i år.

{youtube}OmQPGV4HpJc{/youtube}

Låt nummer 10:

Den siste låten som kom med i Spanias nasjonale finale var «Volvere» som skal fremføres av Ainhoa Cantalapiedra. Ainhoa vant den andre utgaven av «Operacion Triunfo» og prøvde å representere Spania i 2003, men ble til slutt ikke med i finalen pga sykdom og at hun følte at hun ikke passet til å synge låten. I år prøver hun seg altså igjen, med en låt skrevet av blant annet av en av dem som var med på å skrive Montenegros bidrag i 2009.

{youtube}hdG4TV0rOxo{/youtube}

Etter en rekke svake resultater de siste årene mener spanjolene i år alvor og det spørs om ikke vi må regne med dem i år, nesten uansett hva de velger, for det er ingen tvil om at de har en meget sterk finale.

Kilder: EscToday, Wikipedia

Del:
Relaterte artikler