Alexander-ladden innkasserer halve «Europa-riket»…

fairytalecoverSelv om det snart er et år siden store deler av Europa trykket Alexander Rybak og «Fairytale» til sitt bryst er de ikke på langt nær mettet av den sjarmerende og dyktige Nesodd-gutten. Han er nå ute på en «seiersrunde» der han opptrer i flere europeiske nasjonale finaler, vi nevner i fleng; Aserbajdsjan, Slovenia, Russland, Bosnia&Herzegovina, Storbritannia, Finland, Sverige og selvfølgelig Norge.

Her finner du også escNorges lille prat med Alexander etter årets finale i Spektrum.

Alexanders «Europa-tour» startet i den finske finalen 30.januar, der han fremførte en liten medley bestående av sin nye låt «Europe Skies» og «Fairytale». Dette var dessuten verdenspremieren på «Europe Skies», og den fikk en veldig varm velkomst blant publikum i salen. Et intervju ble det også tid til, og Alexander sjarmerte som vanlig!

 

{youtube}bmPtNVpc3KA{/youtube}

Tre dager senere hadde han kommet seg til Aserbajdsjan, der han spilte under semifinalen, der han spilte flere sanger, blant annet en ganske morsom versjon av «You’re just too good to be true» som du kan se under her. Opptaket er fryktelig dårlig, og han begynner ikke å synge før etter et drøyt minutt. Men søtt er det! Han sang selvfølgelig også «Fairytale», men på russisk.

{youtube}_QXtU1As5-g&feature=related{/youtube}

Så gikk turen hjem igjen til Norge og finalen i Oslo Spektrum, der jeg var så heldig å få en prat med ham etter at kompisen Didrik hadde vunnet.

Jeg kom nemlig over selveste «Askaladden vår» mens han sto omgitt av unge fans og delte ut autografer og klemmer med det sedvanlige sjarmerende smilet sitt. På spørsmål om han hadde tid til en liten prat var responsen; «Så klart, bare vent litt, må skrive ferdig først!»

AlexRned

Da han var ferdig med å skrive startet jeg med å gratulere med verdenspremieren på «Europe Skies». Han smilte fornøyd da jeg sa at, nest etter «Fairytale», er det den sangen hans jeg liker best. Jeg gratuler med at seieren i årets MGP gikk til vennen Didrik, og Alexander var tydelig glad for at kompisen hadde vunnet; «Han fortjente det så utrolig mye» sa han, «Didrik øver mest av alle, og denne seieren viser at det lønner seg å jobbe for det man vil ha!»

Da jeg trakk fram hans uttalelse etter sin egen seier i MGP, om at Didrik var med som manager, og spurte om han syntes Didrik hadde gjort en bedre jobb på scenen under finalen enn som manager i fjor, rødmet han kledelig og mumlet; «Hm, SA jeg virkelig det?», men han flirte godt og fortsatte; «Han er en fantastisk sanger, managerjobben er det nok flere andre som kan gjøre.»

AlexR

I løpet av sitt år som ESC-vinner har jo Alexander gjort en mengde erfaringer rundt det å være kjendis, det å oppleve et vanvittig trykk fra både media og fansen samt å gjennomføre et konsertprogram han aldri har opplevd før. Har han noen råd å gi til Didrik, som nå skal ut i mye av det samme? «Didrik er en smart gutt som kommer til å ta de riktige avgjørelsene for seg selv. Jeg håper han ikke følger noen råd, men gjør det han selv føler er det rette. Jeg ble rådet til å ikke melde meg på MGP, for det ville ødelegge karrieren min, og i alle fall kvitte meg med fela. Andre vet sjelden hva som er rett for deg.»

Jeg takker for praten og ønsker lykker til videre på ferden rundt i Europa i vinter/vår. Idet jeg snur meg for å gå spør han; «Var det sånn at du også skulle ha en klem?» Så greide i alle fall Alexander å målbinde DENNE «prinsessen», men klemmen fikk jeg!!

Reiseruta til Alexander framover ser foreløpig sånn ut;

21.februar skal han opptre under den slovenske finalen i Ljubljana
7.mars tar han turen tilbake til Moskva, der han skal underholde det russiske publikummet i pausen på deres finale.
12.mars er det London som står for tur. Da skal han være en del av programmet der Storbritannia skal velge sin representant til Oslo. 
Dagen etter, den 13.mars, befinner han seg i Stockholm, for å bidra i broderfolkets finale.
Den foreløpig siste datoen vi har fått oppgitt er 14.mars, da han skal underholde under «avdukingen» av Bosnia & Herzegovinas låt fro tv-studio i Sarajevo.

Han skal også innom Tsjekkia og Estland på sin vei, men så vidt vi har klart å bringe på det rene har disse konsertene ingen ting med årets ESC å gjøre.

 

Kilde; esctoday.com, escnorge.net
Bilder; Wivian R. Kristiansen/escNorge, EMI Norge

 

Del:
Relaterte artikler