Sverige: Melodifestivalen ruller videre

Vi er halvveis i delfinalene i årets Melodifestival, og på lørdag går 3. «etappe» av stabelen i Göteborg. Etter at fire av fire Globen-billetter hittil er gått til mannlige soloartister, er det store spørsmålet om denne trenden blir brutt i lørdagens show. 
De åtte deltakerne som kjemper mot hverandre i lørdagens heat er:

1) «Headlines» – Alcazar

alcazar_141Discopopbandet Alcazar er blitt rene gjengangere i Melodifestivalen, og deltar i år for fjerde gang. Debuten kom med Not A Sinner, Nor A Saint i 2003, som de nådde en tredjeplass med. En ny 3. plass kom med Alcastar i 2005, før de med delvis ny sammensetning kapret 5. plass med Stay The Night i 2009. Besetningen i år er den samme som i fjor: Andreas Lundstedt, Tess Merkel og Lina Hedlund.

 

 2) «Tonight» – Johannes Bah Kuhnke

johannes_bah_kuhnke_141Mannen med det morsomme navnet gjør sin debut i Melodifestivalen. I Sverige er han mest kjent som sceneskuespiller, med blant annet roller i «Cabaret» og «De tre musketerene». Låten sin beskriver han selv som «en stor, känslomessig rockballad».

3) «Doctor Doctor» – Elin Lanto

elin_lanto_141Elin Lanto deltar i Melodifestivalen for andre gang, etter å ha nådd Andra chansen med låten Money i 2007. Jenta med Britney Spears-stemmen forbereder i disse dager sitt nye soloalbum som slippes på markedet i mars.

4) «Hur kan jag tro på kärlek» – Erik Linder

erik_linder_141Nok en debutant i Melodifestival-sammenheng. Erik ble kjent for det svenske folket i 2009 gjennom TV-programmet «Talang», og stiller med en vemodig popvise i 70-tallsdrakt.

5) «Yeba» – Getty Domain

gettyGetty er opprinnelig fra Zaïre, men flyttet til Sverige som barn. Han har bakgrunn fra musikaler og ulike band, og debuterer i Melodifestivalen med «exotisk og annorlunda kongoinspirerad klubbmusik».

6) «Kom» – Timotej

timoteij_141Jentegruppa Timotej består av fire musikkstudenter fra høgskolen i Skara. De deltar i MF for første gang, og byr på dansbar pop med folkemusikkaktige overtoner.

7) «You’re Out Of My Life» – Darin

darin_141Darin er denne ukens utvalgte joker, og stiller etter eget utsagn med «sin beste låt noensinne». Han slo gjennom i Sverige med Idol-deltakelsen i 2004, og har rukket å slippe tre album siden den gang. Mest kjent er han kanskje for låten Money For Nothing.

8) «Heaven Or Hell» – Crucified Barbara

crucified_barbara_141Hardrockbandet Crucified Barbara gjør også debut i Melodifestivalen, men har holdt sammen siden 1998. De lover en sterk avslutning på delfinalen med mye trøkk og pyro-effekter, til tross for at låten deres er en ballade.Ett minutts smakebiter av låtene ligger nå ute på SVTs hjemmesider frem til morgendagens sending starter kl. 20.00 – så da er det bare å klikke seg inn, lytte og gjøre seg opp sin egen mening.

Del:
Relaterte artikler