Gjoko Taneski til Oslo for Makedonia

makedoniaI kveld konkurrerte 16 bidrag om å få representere Makedonia i ESC 2010 i Oslo i mai. Bidraget som gikk av med seieren var Gjoko Taneski med sangen «Jas ja imamsilata».


Kveldens show startet med at noen Makedonias tidligere representanter i Junior-ESC sammen fremførte ABBA’s vinner fra 1974; Waterloo.

Så startet konkurransen, og deltakerne fremførte bidragene sine i denne rekkefølgen;

1) Vodolija – Solza
2) Treta Dimenzija – Bolest zaraza
3) Tumbao Salsa Bend – Poludena vo nokta studena
4) Darko Ilievski – Lagi  
5) Angela Zdravkova – Zaboravaš
6) Kristijan Jovanov – Nikoj na ovoj svet
7) Bravo Band – Taa ima se
8) Viktorija Apostolova – Zaboravi na se
9) Nade Talevska – Srekjen kraj
10) Aleksandar Belov – Ostani
11) Gjojo Taneski – «Jas ja imam Silata»
12) Maja Vukicevic – Fama
13) Suzana Spaskovska & Darko Nesovski – Bog go ima sekoj klujc
14) Esmas band – Dzipsi Dens
15) Vlatko Lozanoski – Letam kon tebe
16) Vlatko Ilievski – Sreka

Etter at alle sangene var fremført, åpnet telefonlinjene. Det ble informert om at vinneren skulle avgjøres gjennom en kombinasjon av jurystemmer og telefonstemmer. Ved stemmelikhet ville juryens stemmer avgjøre.

I stemmepausen var det masse flott musikk i studio. Den første artisten som kom på scenen var Albanias representant, Juliana Pasha. Hun fremførte først to sanger på albansk, en ballade og en uptempo. Så var turen kommet til hennes ESC-bidrag «Nak Mundem Pa Ty», men denne gangen i engelsk versjon; «It’s all about you». Her er den fra et tidligere tv-program.

{youtube}57qvofa3nH8{/youtube}

Så var turen kommet til Vukasin Brajic, Bosnia&Herzegovinas representant til Oslo. Han startet med å synge sitt «signaturnummer»; Robbie Williams’ «Angels».

{youtube}fOhLyWyxnko&feature=related{/youtube}

Etter å ha fremført en av sine egne sanger, fikk han selskap på scenen av Karolina Goceva (Makedonia 2002 og 2007). De sang en duett, «Zaboravi», som du her kan se fra «Operation Triunfo».

{youtube}uYYOch_fxnM&feature=related{/youtube}

Etter dette sang Karolina «Mojot Svet», «Kraj» og en ballade fra det nye albumet sitt.

Så var tiden kommet til stemmegivingen. Juryens medlemmer ga sine stemmer en og en, og deres samlede vinner var Gjoko Taneski. Så ble telefonstemmene lest opp, og de ga topppoengene til Vlatko Ilievski. Dette førte til at disse to hadde like mange poeng. Som tidligere annonsert var det da juryens poeng som skulle vektes tyngst, og Gjoko Taneski er derfor den som skal ta turen til Oslo i mai.


Her er vinnerens semifinaleopptreden;

{youtube}lWbnH84wlQg{/youtube}Del:
Relaterte artikler