Nasjonal finale på Malta i kveld

maltaKl 2045 (norsk tid) i kveld går den nasjonale maltesiske finalen av stablen i Malta Fairs and Conventions Centre i Ta’Qali. I følge escmalta.com er spenningen til å ta og føle på og alt skal være klart for et spektakulært show. Finalen ledes av Keith Demicoli, Pauline Agius og Owen Bonnici og 20 bidrag kjemper om billetten til finalen i Eurosong 2010 i Oslo. Vinneren kåres ved hjelp av 50/50 % telefonstemmer og jurystemmer.

Som pauseunderhodning slår også maltesisk TV på stortromma. Mary Speteri, som representerte Malta i 1992 i Malmø med «Little Child», deltar, likeledes Chiara, som har representert Malta i 1998 («The one that I love»), i 2005 (Angel) og i 2009 («What if we»). Kronen på verket er Sirusho som representerte Armenia i 2008 med melodien «Quele Quele». Det er duket for skikkelig Eurovision nostalgi med andre ord.

Malteserene har sine forhåndsfavoritter og nedenfor kan du høre hvem av de 20 representantene som man har mest tro på. escNorge ønsker Malta lykke til med kveldens finale.

Forhåndsfavoritt nr 1.Claudia Faniello/»Samsara»

{youtube}hVQkca6PlJc{/youtube}

Forhåndsfavoritt nr 2.Lawrence Gray/»Stories»

{youtube}BXlOz6keu-8&feature=related{/youtube}

Forhåndsfavoritt nr 3. Dorothy Bezzina/»Moments»

{youtube}wbCkR-akxfM&feature=related{/youtube}

Kilde: escmalta.com

Del:
Relaterte artikler