Sverige: Timotej i fare for å bli diskvalifisert

I går gikk den tredje semifinalen i Melodifestivalen av stabelen. Darin og jentegruppen Timotej tok seg til finalen i globen. Etter vill jubel og stor overraskelse hos Timotej, er det nå klart at de står i fare for å bli diskvalifisert fra konkurransen. Dette kommer frem etter plagiatbeskyldninger.

2

Platesjef Per Sonerud hos Sonerud Records, hevder nemlig at låten «Kom» er identisk med en sang som bandet Sarek har spilt inn, deres versjon heter «Vinterland». Ifølge platesjefen er det et «enormt overgrep» og han mener at hver eneste tone i de to sangene er like. Han sier også at det vil komme et søksmål mot jentene og låtskriverne på mellom hundretusen og en million svenske kroner.

Låtskriverne til sangen «Kom» stiller seg uforstående til beskyldningene. Gustav Euren som har skrevet melodien sammen med Karl Euren og Niclas Arn, sier de aldri har hørt sangen «Vinterland» før. Låtskriverne sier også at det ikke blir aktuelt å betale en eneste krone til Sonerud Records.

Sjefen for Melodifestivalproduksjonen Thomas Hall, sier at det henger en stor diskvalifiseringsfare ovenfor jentene. Han har nå innkallt til krisemøte på mandag der saken skal tas opp. De kommer også til å kontakte den europeiske kringkastunionen EBU, for å diskutere saken.

Sangen «Vinterland» kan høres under.

sverige

Kilder:
1. VG
Foto hentet fra SVT.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien