Hør finalebidragene i Georgia

sopho_nFredag 27.februar er den store kvelden i Georgia; da skal deres bidrag til ESC 2010 i Oslo velges. Det formatet de har valgt i år er som følger; allerede 16.januar valgte tv-selskapet artist, og de åpnet for innsending av bidrag fra både nasjonale og internasjonale låtskrivere. De har så valgt ut seks bidrag som Sopho skal fremføre i et direktesendt tv-show på lørdag. Det er en blanding av jury- og telefonstemmer som vil avgjøre hvilket bidrag hun skal delta med i Oslo i mai.I dag er de seks kandidatene lagt ut på nett, slik at alle kan høre dem før fredagens finale. Det er en god blanding av låter vi blir presentert for, og alle vil nok finne noe som faller i smak. Som tidligere nevnt er det også en god miks av georgiske og utenlandske låtskrivere som er valgt ut, også Norge er representert, ved ingen ringere enn Hanne Sørvaag, som altså kan risikere å konkurrere mot seg selv i Telenor Arena.

Du kan lytte til de seks kandidatene HER.

Her følger en kort presentasjon av låtene:

1) Den første sangen Sopho skal fremføre er «Our World», skrevet av Mikheil Mdinaradze. Dette er en ballade i krysningen mellom tradisjonell ESC, tradisjonell georgisk og Disney, med en liten dash «Bohemian Rhapsody». Interessant…

2) Andre låt er skrevet av en meget dreven ESC-låtskriver, nemlig Svika Pick fra Israel. Han har levert bidrag til flere land, og hans beste resultat er seieren med «Diva» for Israel i 1998. I år har han i tillegg til denne også skrevet en av låtene Harel Skaat skal fremføre i den israelske finalen.  «Sing My Song» er en stor og dramatisk ballade, der alle virkemidler er tatt i bruk.

3) «Never Give In» er skrevet av Tina Japaridze, en av de tre som skrev «Is It True» for Island i fjor. Denne gangen har hun samarbeidet med Ben Robbins og Billy Livsey, og resultatet er blitt en meget dansbar uptempolåt.

4) Det fjerde bidraget, «For Eternity», kommer fra en virkelig ESC-proff, nemlig Andrej Babic. Han har skrevet bidrag for «hele Europa», og denne gangen har han med seg Carlos Coelho, som han skrev «Senhora do Mar» sammen med, for Portugal i 2008. Dette er er en dramatisk og voldsom ballade, som allikevel greier å fremstå som følsom.

5) «Call Me» er skrevet av Brandon Stone, som til tross for sitt lite georgiske navn faktisk er født og oppvokst i Tblisi. Han regnes stort sett som tilhørende jazz/soul/pop-sjangrene, men dette bidraget er definitivt moderne elektro-pop.

6) Dette er bidraget Hanne Sørvaag har vært med på å skrive. Hun har samarbeidet med Harry Sommerdahl og Christian Leuzzi på denne sangen. «Shine» er en pianoballadesom begynner veldig forsiktig men så bygger seg opp etter tradisjonell ESC-oppskrift.

georgia

Kilde og bilde; eurovision-georgia.ge


Del:
Relaterte artikler