Opprør blant franske Eurovisionfans

For noen dager siden ble det klart at artisten Jessy Matador skal representere Frankrike i Oslo. Dette har ikke falt i god jord hos den franske Eurovisionfansen, som i et åpent brev til kringkasteren France3 ikke legger skjul på sin mening. I dag fikk vi også vite hva tittelen på deres bidrag i Oslo blir.

Tittelen blir «Allez!Ola!Olè». Allez på fransk er alle og Ola/Ole kan oversettes til kom igjen. Derfor blir den norske tittelen noe slikt som «Kom igjen alle sammen». Siden Frankrike er en del av de fire store landene er de direkte kvalifisert til finalen 29 mai. Den 5 mars avsløres sangen for offentligheten.

Som tidligere nevnt er den franske Eurovisionfansen i opprør. I et åpent brev til kringkasteren France3, skriver de blant annet at det er uhørt at Eurovision skal brukes til å promotere en sang beregnet på en annen event. De franske kringkasterene har nemlig ikke lagt skjul på at sangen skal bli en massiv hit til fotball vm, som går av stabelen i Sør Afrika senere i år. De skriver også at France3 ødelegger for seg selv ved å velge en ukjent artist, og at de hadde sett at kanalen hadde fortsatt med å sende kjente sangere til esc. I fjor sendte Frankrike Patricia Kaas, en stor stjerne i hjemlandet og seertallene gikk opp 32% i landet. De kom også inn i topp ti, som er første gang siden 2002.

Et annet hett tema blant fansen skal være at kringkasteren ikke satser på å vinne konkurransen.


frankrike

Kilder:
1. esctoday.com

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien