Første semifinale i Portugal avholdt i kveld

portugalI kveld ble den første av to semifinaler avholdt i Portugal. Semifinalen tok sted i den største hallen Portugal noensinne har arrangert sin nasjonale finale. Tydelig at interessen og optimismen for ESC øker der. I kveld gikk  6 låter og artister videre, i en semifinale preget av mye midt-tempo musikk med gode sangere.

1. Nucha – Chuva
Først ut i dag er ballden Chuva med artisten Nucha. Kanskje litt for gammeldags til å nå helt opp i dette gamet. Nucha representerte Portugal i 1990 med sangen «Há sempre alguém».

2. Ouro – Arco-íris dentro de mim
En av forhåndsfavorittene blant ESC-fansen dette. Ouro leverer en fin fremførelse av sangen på en fargerik scene. Sangen er litt mer typisk ESC enn Portugals tidligere bidrag med blant annet en dramatisk pause før den velkjente moduleringen.


4. Filipa Azevedo – Há dias assim
Denne låten er en rolig ballade med en god sanger, selv om hun startet litt ujevnt.

5. Jorge Guerreiro – Ai Lisboa
Kveldens første mannlige artist synger om hovedstaden i Portugal; Lisboa. Denne sangen er veldig repeterende og linjen «Ai Lisboa» kommer om igjen og om igjen og man mister interessen selv om man svinger med til denne typiske Portugisiske låten i begynnelsen.

6. Dennisa – Meu mundo de sonhos
Denne sangen går i et annet tempo en de foregående og tjener på det. Dennisa er på scenen med en mannlig danser og tre mannlige baksangere. Sangen er helt grei, men mangler det lille ekstra som gjør at man får lyst til å stemme på den.

7. Nuno Pinto – Fogo lento
Pop-rock fra Nuno. Han klarer seg vokalt sett, men selve låten har ikke noe ved seg som gjør at den sitter. Er dette en typisk Portugisisk radio-låt kanskje? Blir for stillestående på scenen, men kan overraske.

8. Filipa Galvão Telles – O amor não sabe
I og for seg en småkoselig låt, men får følelsen av at dette er noe du hører på Portugisiske småklubber en sen torsdagskveld, kanskje for et par tiår siden også.

9. The Agency – É assim que as coisas são
Enda en småkoselig ballade, nå fra en gruppe. Den tar seg litt opp utover i låten og denne kan komme seg videre til finalen i mangel av bedre bidrag.

10. Gonçalo Madruga – Cores de um mundo
Enda en låt som går i samme stil som mange av de foregående, sliter med å skille seg ut.

11. Evelyne Filipe – A tua voz
Dramatisk ballade med dramatisk fremføring. Denne skiller seg ut og burde klare å komme seg videre.

12. Vanessa – Alvorada
Vanessa ser flott ut i sin lange hvite kjole. Vindmaskinen er på plass når denne dramatiske balladen fremføres. Litt mer trøkk i denne og derfor går den nok videre. Godt fremført og høster stor applaus i den store salen.

3. Claudisabel – Contra tudo e todos
Claudisabel stiller ei en land svart kjole og står alene foran på scenen med noen baksangere. Dette er en ballade som nok ikke stikker seg nok ut.

Følgende bidrag gikk videre til finalen som avholdes lørdag 6. mars

8. Filipa Galvão Telles – O amor não sabe
5. Jorge Guerreiro – Ai Lisboa
9. The Agency – É assim que as coisas são
7. Nuno Pinto – Fogo lento
4. Filipa Azevedo – Há dias assim
12. Vanessa – AlvoradaDel:
Relaterte artikler