De seks finalistene i Storbritannia er offentliggjort

storbritanniaBBC har vært uvanlig hemmelighetsfulle i forhold til sin utvelgelse av representant til ESC i år, men i dag kom endelig navnene på de seks artistene som neste helg skal kjempe om billetten til Oslo. Det har lange vært kjent at det er herrene Waterman og Stock som skal skrive og produsere Storbritannias bidrag.

Artistene som skal konkurrere i en tv-sendt finale neste helg er;

Alexis er en 20 år gammel gutt som alltid har opptrådt, men aldri profesjonelt. Han har drevet med både teater og musikk. Han beskriver seg selv som en «showman» og sier at han ikke har andre interesser enn showbiz.  

Miss Fitz er en jentetrio som består av Gemma, Maiken og Marina. De fant hverandre mens de bodde i London, og de fremfører coverlåter med sine helt egne jazz/storband-arrangementer. Maiken er forøvrig norsk, og det blir nok ekstra spesielt for henne å stå på scenen i mai og represente i Oslo. Før dette eventuelt blir aktuelt må de slå ut de andre fem finalistene i den britiske finalen.

Josh er en 19 år gammel profesjonell sanger. Han har opptrådt mer eller mindre profesjonelt siden han var 9 år, og nå opptrer han primært på festivaler og sportstilstelninger.  

Karen er en 18 år gammel jente som har opptrådt fra hun var svært ung. Hun har ingen særlig utdannelse innen sang utenom en og annen sangtime innimellom. For to år siden vant Karen en sangkonkurranse mot 3000 konkurrenter, blant andre vinneren av xfactor 2009, Joe McElderry.

UNI5 er en gruppe bestående av Amy, Sam, Dani, Daniella og Lee. Denne gruppen er etablert spesielt med tanke på ESC. I tillegg til å synge har medlemmene i gruppen også andre talenter. Amy er låtskriver, Sam er sanger og danser og har erfaring fra musicals. Dani både synger og danser, det samme gjelder Lee. Daniella studere sang, drama og ulike former for dans. 

Esma er en 17 år gammel jente av kurdisk opprinnelse som har vokst opp i Østerrike. Hun har alltid vært veldig sosial, og begynte å synge Celine Dione-sanger lenge før hun egentlig kunne snakke engelsk.

Kilde; bbc

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien