Niamh Kavanagh for Irland – igjen!

niamhkavanaghI kveld var endelig tiden kommet da vi skulle få vite hvem som skal representere ESCs mestvinnenede nasjon i Oslo. Irlansds finale var som alltid imøtesett med stor interesse fra det øvrige ESC-Europa, og vi ble møtt med fem bidrag som konkurrerte om billetten til Oslo i mai.

På forhånd var det spesielt to bidrag som skilte seg ut, og det var Niamh Kavanagh (vinner av ESC i 1993) og Mikey Graham (Boyzone-medlem). Og ingen ble det minste overrasket over at Niamh Kavanagh fikk toppscore fra alle juryer og fra folket!!

Under kan du lese min presentasjon og vurdering av kveldens låter.

{youtube}RTw0OR0Xj08{/youtube}

Og der var The Late Late Show i gang!

Kveldens første gjest i studio var Dana, som fremførte sin «All Kinds of Everything», ESC-vinner i 1970. Stemmen er vel ikke helt som den en gang var, men sjarmen er fortsatt på plass! Og der dukket sannelig Johnny Logan opp også!! Det var litt av et stykke ESC-historie på den scenen, gitt. (Åh, kjære; så forelsket man var i Johnny Logan i 1980…sukk! For ikke å snakke om i 1987!) Siste spesialgjest til å bli presentert var Marty Wheelan, ESC-kommentator for RTÉ og årelang ESC-entusiast. Jobben til disse tre i kveldens sending var å kommentere hver låt etter at den var fremført.
Så fikk vi en kjapp kavalkade av de seneste vinnerne (Helena, Lordi, Marija, Dima og Alexander), bare for å en føling av nivået, før kveldens konkurrenter ble sluppet løs.

Kveldens første bidrag var «Does Heaven Need Much More?» som fremførtes av Leanne Moore, sammen med fire identisk utseende kordamer. De var iført de underligste antrekk…noe tutu-aktige greier. Denne sangen var kanskje ikke særegen nok til å markere seg, og jeg kan ikke tenke meg at denne skal kunne vinne billetten til Oslo.

Så var turen kommet til Ralph Siegels bidrag «Rivers of Silence». Denne mid-tempolåten ble fremført av Lee Bradshaw. Dette var også en helt grei låt, men den var nok for average til å kunne gjøre det bra, både i kveld og i Oslo. Stilig antrekk dog!

Tredje bidrag var det eneste rent irske bidraget i kveld; «Baby Nothing’s Wrong» av og med Mikey Graham. Vokalt var det ikke noe å utsette på denne fremføringen, men låten i seg selv minnet veldig om noe Elton John har vært med på men har bestemt seg for at ikke holder helt mål… Som med de to første synes jeg nok at denne var litt for mainstream til å skulle kunne vinne ESC. Men i mine ører; den beste så langt i showet.

Så var turen kommet til Østerrikes bidrag i den irske finalen… Opphavsmennene og artisten Monika Ivkic er fra tilsammen ÅTTE land, og de har nå kommet seg gjennom nåløyet i Irland. «Fashion Queen» er en jazzy/swingy låt, kanskje noe mer for revy/teaterscenen enn for ESC-scenen? Men som eneste uptempo-låt kan det hende at den kan skille seg ut fra de andre, rolige låtene.

Siste startende bidrag i kveld var det bidraget alle har gledet seg til; Niamh Kavanagh med «It’s For You». Dette er bidraget alle forventer at skal vinne i kveld, og med den motstanden den har fått i denne finalen så skulle det ikke forundre meg om «alle» får rett. Det største problemet med denne sangen er at Norge allerede har sendt «den»…

I stemmepausen var det Michael Ball (UK 1992) som kom i studio og fikk reklamere for sin karriere etter deltakelsen i ESC. Og Johnny Logan sang «What’s Another Year» i et litt annerledes arrangement enn det vi er vant til.

Så var tiden inne for avstemningen; ALLE ekspertjuryene ga Niamh Kavanagh sin toppscore, altså 72 poeng. Det samme gjorde tv-seerne!!

Vi gratulerer Niamh Kavanagh og ønsker velkommen til Oslo i mai!!

irland

Bilde; ogaeireland


Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien