Russisk finale i Moskva i kveld

russlandI kveld kl 19.00 ECT (21.00 lokal) går den russiske finalen i Evrovidenie 2010 av stablen for 14. gang i et RTR studio. Før  kvelden er over skal Russland ha valgt sin artist/bidrag  til Eurovision Song Contest i Oslo.

Vinnerartisten finnes blandt de 25 deltagerene som skal framføre like mange melodier og vinneren velges av 50 % ekspert jury og 50 % telefon/sms/internett stemmer fra publikum. Avstemmingen avsluttes 10 minutter etter at siste melodi er framført.

I år som i fjor er det rapportert at det finnes bidrag i finalen som har vært publisert før 1. oktober og som derfor ikke kan delta i ESC om de skulle vinne. Den russiske finalen må derfor bli sett på som en artistutvelgelse. Det finnes noen kjente artister som deltar, bl.a Alexander Panaiotov som stiller i den russiske finalen for fjerde gang og som deltok i den Ukrainske finalen i fjor. I år prøver han med melodien «Maya Showtime» og hvem vet, kanskje det nettopp er Alexanders tur i år

Med 25 deltagere i finalen sier det seg selv at det vil ta tid å velge en vinner og EscNorge vil annonsere utfallet så snart den russiske artisten/bidraget er kåret.Med forbehold om endringer av artister og rekkefølge ser finalen slik ut:

 1. Princessa Avenue
 2. Jay Stever
 3. Ana
 4. Miusha
 5. Para-bellum
 6. Pyotr Suhov
 7. Oleg Bezinskih
 8. Natalia Terekhova
 9. Jet Kids
 10. Pavla
 11. Ekaterina Frolova
 12. Ed Shulzhevskiy
 13. Music group of Peter Nalitch
 14. Buranovskiye babushki
 15. Alexander Panaiotov
 16. Nano
 17. Natalia Damas & L’brand
 18. Alena Roxis
 19. Antonello Carozza
 20. Polina Kozhikova
 21. Los Devchatos
 22. Yulika
 23. Elena Esenina
 24. Alaska
 25. Scenakardia

Del:
Relaterte artikler
MGP 2023
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien