Storbritannia velger artist til «That Sounds Good To Me» fredag

storbritanniaVentetiden er over og på fredag kveld blir det avgjort hvem som skal framføre Storbritannias bidrag «That Sounds Good To Me» i Eurovision Song Contest i Oslo. Årets bidrag er skrevet av popveteranene Pete Waterman og Mike Stock og er en vel bevart hemmelighet. De hadde sin storhetstid på 80 og 90-tallet og bidro til at artister som bl.a. Kylie Minouge, Jason Donovan og Rick Astley toppet hitlistene verden over.

Pete Waterman, som har skrevet over 200 hits hvorav 22 har toppet de britiske hitlistene, kan bekrefte at det har vært vanskelig å skrive et bidrag uten og vite hvem som skal framføre det og at han kun begav seg ut på dette om Mike Stock jobbet sammen med ham.

Artistene som skal konkurrere om å få framføre Storbritannias bidrag er alle unge talentfulle artister i startfasen av sine respektive karrierer og det er de britiske TV-seerne som avgjør hvem som får det ærefulle oppdraget. Programmet ”Your Country Needs You” går av stabelen kl 21.30 CET (20.30 lokal) rett etter den populære serien ”Eastenders”. På den måten er ”halve England” allerede samlet foran TV apparatene når sendingen begynner.

Artistene som kjemper om Oslobilletten er:

Alexis Gerred, Esma Akkilic, Josh Dubovie, Karen Harding, jentegruppa Miss Fitz og gruppa Uni5.

En jury vil ut fra disse artistene velge ut de tre beste, som så skal framføre flere forskjellige versjoner av melodien ‘Not Your Love’. I følge www.nicerodds.co.uk er det 18 år gamle Karen Harding bookmakerne har mest tro på. 7 av 7 bookmakere tror Karen vinner mens de har Josh Dubovie på andre plass. Karen, som er fra Durham, vant konkuransen ”Music means Life” i 2008 og har etter dette opptred over hele England og er på mange måter allerede en etablert artist.

«Your country Needs You» blir ledet av Graham Norton og anonserte gjester er bl.a «Sugerbabes» med Jade Ewan og Alexander Rybak.

Hvem som vinner gjenstår å se i morgen kveld. EscNorge holder våre lesere oppdatert og vil annonsere vinneren så snart det britiske folk har valgt.

Kilder: pressemelding Nicerodds.co, esctoday, BBCDel:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien