NRK får hjelp av Bårdar-elever

Det er ennå en drøy uke til prøvene på årets ESC starter på Telenor Arena på Fornebu, men takket være elever ved Bårdar danseakademi i Oslo er NRK godt forberedt til de nasjonale artistene gjør sitt inntog på scenen.

For at NRK skal utnytte den knappe scenetiden hvert land får under prøvene, må det øves på forhånd. Og det skjer ved hjelp av 35 avgangselever ved Bårdar-akademiet i Oslo. Siden påske har Bårdar-elevene øvd seg igjennom samtlige 39 finalelåter, på originalspråket, med koreografi og korister.

Hvert deltakerland har sendt inn nøyaktige beskrivelser av hvordan de vil at deres låt skal fremføres, både med lys, bevegelser på scenen og koreografi. Dette har Bårdar-elevene nitidig øvd inn, og denne uken inntok de den 1000 kvadratmeter store scenen på Fornebu, der de kjører gjennom hele showet fra start til mål, slik at så mye som mulig skal være på plass før de virkelige prøvene starter den 16. mai.

Rapporter fra prøvene sier at Bårdar-elevene i mange tilfeller går originalartistene en høy gang med sin intensitet, spilleglede og presentasjon. Så dermed bør NRK ha gode kort i ermet hvis noen av deltakerne skulle bli sittende «askefaste» i sine hjemland…

Foto: Aftenposten/Trygve Indrelid

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien