Tyrkia – maNga – förste övelse

maNga! maNga!! maNga!!!

Så er endelig tiden inne til det jeg har gledet meg til (og drömt om) i snart to år; maNga live i Oslo!! Det eneste som er synd er at de ikke synger på tyrkisk. Men heldigvis synger Ferman veldig godt engelsk også, og teksten er god og har ingen pinlige nödrim (som Malta 2002 «Seven o-five he walks into sight«) eller språklige feil (som Latvia 2010 «What for»).

För de begynner er scenen veldig mörk og ganske dyster. De har alle med seg instumentene sine, det står maNga i rödt mot svart på miksebordet til dj’en, det er et slags podium midt på scenen med et hvitt og et svart flagg ut på hver side og de har digre höyttaler-racks på hver side av scenen. Dette ser helt ut som en maNga-konsert! Meget skarpe, hvite blinkende lys i nederkant av bakgrunnen er den eneste lyssettingen i begynnelsen. Det blinker også hvite lys i taket, men det er mer skjult belysning.

Når showet begynner har det dukket opp en dame oppå podiet i midten, hun lyses opp bakfra; stilig effekt, men man lurer litt på hva hun gjör der. Og det lurer men egentlig fortsatt på når nummeret er ferdig…

Fra salen er dette et show det rett og slett er vanskelig å se. Baklyset gjör at artistene «drukner», og de skimtes kun litt sånn av og til. På skjerm, derimot, er dette strålende. Dette er helt tydelig et nummer som er planlagt for tv, og det er jo ingen dum idé, tatt i betraktning at ESC faktisk er et tv-show!! Men det er litt synd for publikum i salen, da.

De spiller en litt annerledes versjon enn den som er på cd’en, blant annet har Ferman en tone, rett etter mellomspillet, der han nå gå opp, helt alene uten instrumenter eller noe, i stedet for at de starter med «for all this time» slik de gjör alle andre ganger. Hör selv på 2.27-2.30 på videoen under. (Det er denne variasjonen som gjör at denne nå får en soleklar 6’er på treningen hos meg.) Ellers må jeg innrömme at på de par förste gjennomkjöringene er ikke vokalen til Ferman og de andre helt samkjörte. Men dette bedrer seg heldigvis for hver gang, og til slutt sitter alt som det skal.

{youtube}o5YsL93c5Jk{/youtube}

Reaksjoene er svärt varierende på dette showet. Det går helt fra det ekstatiske til det hoderystende, men heldigvis befinner de fleste seg i över del av skalaen.

Det som förer til mest hoderysting er imidlertid damen på podiet. Hun står på plassen sin mye av tiden, men innimellom går hun ned og vifter med de to flaggene (effektfullt) eller tar frem en slags skjärebrenner-sak som hun bruker for å «sprute gnister» fra en metall-«gips» hun har på den ene armen…merkelig. Men det blir faktisk ganske stilig på skjermen; det er bare ingen som skjönner hensikten…

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien