Oslo i dag: Mandag

Nok en Eurovision-dag er snart til ende i et blandet vårvær. Tropevarmen, som slo knock out på journalistene i pressesenteret (som ligger i et telt), er over, og Oslo våknet til knallblå himmel og ”normale” mai temperaturer.  Utover dagen seg mørke skyer innover byen, og nå i kveldingen siler regnet ned. Om ikke annet har vi vist europeiske journalister at vi har blandet vær her i nord, og at vi framfor alt ikke driver rundt på et stort isflak.

Oslo_opera

 

Siden Oslo by hadde sin offisielle åpningsfest i Oslo Rådhus i går kveld, var det nok deilig med en slags sovemorgen for de artistene som skulle delta i den første generalprøven foran morgendagens 1. semifinale.

En generalprøve er en gjennomkjøring av selve showet og foregår på samme måte som selve semifinalen eller finalen. Og dermed ble vi også presentert for programlederne, som så langt ser ut til å klare oppgaven helt perfekt.  Nadja Hasnaoui var kledd i flaskegrønn lang kjole, Haddy N’jie var i følge Jostein Pedersen ”sjokkerende vakker” i mørke blått mens Erik Solbakken bare var blond i dress og åpen skjorte. Det er for øvrig Nadja som får æren av å si de berømte ordene: ”Good Evening Europe”, og rapportene fra arenaen sier de bestod både ”engelsk- og franskprøven” med glans.

For en gang skyld tyder rapportene på at vi også skal få slippe programledere som glemmer at de har mikrofoner, og som tror de må skrike for å bli hørt i de tusen hjem i Europa. Bare det kan gjøre oss nordmenn stolte.

Selve showet gikk som en drøm, og våre utsendte medarbeidere i escNorge kan rapportere om kandidater til Barbara Dex prisen, falsksyngende artister og strålende opptredener. Etter at alle artistene har fremført sine bidrag, blir det en recap mens det stemmes, og det er Nadja som får æren av å rive konvoluttene og annonsere hvem som har gått videre til finalen. Haddy og Erik er da sammen med artistene for å lodde stemningen i ”The Greenroom”, som for øvrig i dag ble presentert på NRK sin Eurovision-side.

Man blir også presentert for de tradisjonelle ”postkortene” som i år er noen glimt av ”hylende” ungdom fra hver enkelt hovedstad, blandet med bilder av publikum i Telenor Arena og bilder av artistene på vei inn på scenen. Med andre ord blir det ingen bilder fra Hardangerfjorden og Vøringsfossen i år. Se for øvrig fyldigere omtale av generalprøven under escNorges blogg fra Telenor Arena.

Ellers går dagene sin vante gang i Eurovision Village på Rådhusplassen. I dag har det vært øvelser bl.a. i Flash Mob Dance, og fra kl 1800 til 2000 har Bulgaria, Nederland, Ukraina, Slovenia og Spania scenen til rådighet for sine artister og bidrag.  Ellers preges dagene i Eurovision Village av musikk  og dans fra lokale krefter.

Oslo_2For den vanlige Osloborger går nok dagen uten at man legger noe større merke til at verdens største TV-show er i byen. Det er nok heller på kveldstid, hvor alle tilreisende fans og supportere, journalister, artister og delegasjoner inntar Oslos barer og restauranter og utallige delegasjonsfester, at man føler at noe stort er på gang. I kveld har bl.a. Tyrkia sin delegasjonsfest, og escNorge kommer med referat fra denne i morgen.

I morgen gjelder det for de 17 første landene i den 1. semifinalen. Hvem som går videre til finale, er klart rett før kl 2300 i morgen kveld. escNorge er på plass og dekker både semifinaler og finalen. Følg med escNorge videre i kampen om hvem som blir vinneren av Eurovision Song Contest 2010.

  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien