Malta er med videre

Malta har nå bekreftet sin deltagelse for 2011. Tv kanalen PBS ønsker samtidig å endre Maltas nasjonale utvelgelse, og er åpen for alle forslag.

Endringene kommer etter Maltas dårlige plassering i årets utgave av konkurransen i Oslo. Siden semifinalene har blitt innført, har Malta bare gått til finale to ganger. Thea Garrett som representerte Malta i år, klarte heller ikke å ta landet til finalen, og endte til slutt opp på tolvte plass i semifinalen. I et debattprogram på maltesisk tv i går, sa delegasjonssjefen at malteserne må endre sin holdning til konkurransen for å få bedre resultater.

the_garret_malta

Malta er kjent for å elske Eurovision, men de siste årene har seertallene og folkets entusiasme for konkurransen sunket drastisk. Dette som en følge av de dårlige resultatene. Direktøren i PBS, ønsker nå å bringe suksessen Malta hadde på nittitallet tilbake. Tidligere sjef for Maltas nasjonale utvelgelse Grace Borg, lovpriste Theas vokale prestasjoner på scenen, men slaktet koreografien. Tidligere sjef for delegasjonen i 2006 og 2008, sa at låtskriverne må være villige til å bli mer kreative, og at de fortsatt henger fast i de samme syv notene.

PBS er som sagt åpne for alle forslag, og et seminar der temaet skal være hvordan landet kan forbedre resultatene sine skal også holdes.


malta

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien