YLE søker etter sanger i Finland

finlandNok et land bekrefter sin deltagelse til neste års Eurovision Song Contest. Denne gangen er det Finland, og deres statskanal YLE, som søker bidrag til sin årlige konkurranse.

YLE har nå sendt ut en åpen invitasjon til alle komponister, artister og tekstforfattere der de inviterer dem til å sende inn sitt bidrag. Denne ordningen ble innført av YLE ifjor, og beholdes også i år. Tidligere har kanalen bare tatt imot bidrag fra plateselskap og artister de selv har invitert til konkurransen.

De inviterer fortsatt artister til uttagningen eller såkalte wildcards, mens de samtidig søker etter femten bidrag fra ikke inviterte artister og komponister. Disse femten sangene vil bli vist på YLE sine nettsider fra 1 til 15 oktober, og finske borgere kan stemme frem sine tre favoritter, som går videre til en av de tre semifinalene. I semifinalene blir det valgt ni sanger til finalen. Den siste sangen skal en internasjonal jury satt sammen av tv kanalen velge, totalt vil det da bli ti sanger i finalen. Tre av disse vil igjen gå til superfinalen.

Noen regler fra den åpne invitasjonen:

– Alle bidragene må være sendt til YLE innen 31/8 – 2010.
– En artist, komponist eller tekstforfatter kan kun sende inn to bidrag. Artisten som synger på demoene må også opptre i semifinalene og finalen, men YLE har siste ord når det gjelder artistvalg.

Noen regler fra det generelle regelverket:

– Sangene kan bli fremført i hvilket som helst språk, men YLE oppfodrer til å synge på finsk, svensk eller engelsk. Når det gjelder språk i Eurovision, har YLE absolutt siste ord.
– Teamet bak vinnersangen vil få en pengepremie på 5000 euro.
– Minst et medlem av produksjonsteamet må ha finsk statsborgeskap.
– Artisten som fremfører sangen må være finsk.

Frister:

30 september vil de tolv inviterte artistene bli avslørt.
15 oktober vil de tre sangene fra den åpne utvelgelsen bli avslørt.
29 november vil sangene som de inviterte artistene skal synge bli avslørt.

Finland ble i år representert av duoen Kuunkuiskaajat, som endte opp på en ellevte plass i semifinalen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien