Eneveldig Björkman?

I følge Aftonbladets underholdningsseksjon NøjesBladets nettutgave 16.06.10 kan Christer Björkman komme til å overta absolutt all makt i Melodifestivalen 2011. Etter nedturen i Oslo ønsket 80% av NöjesBladets lesere at Björkman skulle trekke seg som Melodifestival-general. Nå ser det ut til at det helt motsatte kan skje; istedet for å gå av overtar han hele kontrollen over MF2011.

Både SVT, det svenske folket og artistene i Sverige er svært misfornøyde med resultatene i Eurovision Song Contest de senere årene. Siden 2005 har de svenske bidragene endt langt nede på resultatlistene, med unntak av Carolas femteplass i 2006. Den virkelige bunnen ble nådd i år, da Anna Bergendahl ikke kvalifiserte seg til finalen i ESC i Oslo.

Det kan nå se ut til at juryen som velger ut de 32 deltagerne til Melodifestivalen fjernes, og Christer Björkman velger ut artister og sanger helt selv. Dette skal være Björkman og SVTs siste desperate forsøk på å hale i land seieren i Eurovision Song Contest. Kilder uttaler også at Björkman har ønske om å trekke seg fra alt arbeid med MF etter 2011-utgaven, men at han ikke kan gjøre dette uten et toppresultat i Tyskland.

Thomas Hall, prosjektleder i Melodifestivalen, uttaler at ingenting enda er bestemt. Han forteller at Björkman har hatt møter med flere plateselskaper der han har tatt opp ulike løsninger for neste års Melodifestivalen.

Vi vil følge utviklingen i Sverige nøye, og komme med oppdateringer i denne saken så snart vi vet mer.

sverige

Kilde; poplight.zitiz.se, aftonbladet.se

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien