Europa rundt, men ingen turné for Lena

Lena Meyer-Landrut reiser land og strand rundt i Europa for å promotere vinnerlåten «Satellite» og albumet «My Cassette Player». Ingen konserter eller turné er imidlertid planlagt – før neste år.

13. April 2011 er tenkt som en turnéstart hjemme i Tyskland, med første konsert i Berlin. En ny CD er også planlagt kort tid i forveien.

Det er et «ubekreftet bekreftet» rykte at Lena vil forsøke å forsvare Oslo-seieren på hjemmebane den 14. mai neste år, men NDR – det tyske TV-selskapet som arrangerer både den nasjonale og internasjonale finalen i Tyskland – har foreløpig ikke bekreftet dette, utenom å skrive at dette er «planlagt».

Hvis dette ryktet stemmer vil det være kun tredje gang i Eurovision Song Contest’s 55 år lange historie at en vinner forsøker å forsvare seieren sin. Første gang det skjedde var da Lys Assia stilte opp i 1957 for å forsvare tidenes aller første ESC-seier. Hun endte imidlertid på en skuffende åttendeplass med «L’enfant que j’étais». Den som vant i 1957 var nemlig Corry Brokken, med «Net als toen», og hun var også den neste som gjorde et forsøk på å forsvare seieren sin. Hennes forsøk var dog enda mer mislykket enn Lys Assia sitt; Corry kom på delt sisteplass i 1958 med «Heel de wereld».

Dagbladet har onsdag et stort oppslag med hovedsaklig negativ omtale rundt denne nyheten, og Per Sundnes tror ikke Lena kommer til å bli noen ny «Johnny Logan»…

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien