Olsen Brothers med hyllest til Eurovision

I år er det 10 år siden danske Olsen Brothers vant eurovision-finalen i Stochholm med perlen “Fly On The Wings Of Love”. Det feirer brødrene med en cover plate med Eurovision slagere. Og låtlisten den har de valg ut helt selv.  Albumet har fått den klingende tittelen Wings Of Eurovision og har vært i salg siden Juni.

Albumet begynner på et positivt vis med “Bang-A-Bomerang” der stemmene deres passer perfekt ilag.  God fllyt og trøkk. Dette er en av de beste innslagene på platen og her glir stemmen til godeste Jørgen godt inn og blir ikke for smørete og suppete som noen ganger kan bli tilfelle i deres låter.

Også fortsetter de med Katrina and the Waves hiten “Love Shine A Light” og her viser Niels at også han har en praktfull stemme. Dette er vel det sporet på platen hvor han deltar mest på vokalen.  Og rollen som hovedvokalist takler han meget godt han også.  Gløden for Eurovision universet kommer godt fram her.Og dette er en ganske så god tolkning av dette 90-talls fenomenet av en låt.

Til «Halelujah» som vart gjort kjent av Milk and honey har de med seg svenske Lill Babs på vokal. En koselig låt som tusler videre med herlige gitarsoloer hvor man kan antyde en aldri så liten Blues tendens. Stilig!

Låt nummer fire er Johhny Logan sin første seier “Whats Another Year” som er skrevet av Sean Healy. Og det er her er det kommer alt for tydelig fram at Olsen brødrene elsker å øse på med Auto Tune effekter. Dessverre så blir den egentlig så flotte balladen gjort om til en suppe i pitch effekt som gjør det hele om til en ganske så komisk affære.

“Rock N Roll Kids” er derimot en ballade de danske herrene mestrer meget godt. Behagelig og vakkert å høre på. Dette høres veldig ekte ut og dette kunne likeså godt være en sang påtenkt Olsen Brothers, så overbevisende er det.Også kommer en nokså merkverdig versjon av “Waterloo”. Men selv om det kommer klart at dette ikke er det de mestrer best, er det allikevel fengende så det holder.

Tyskland sin første seier er også representert og her har de fått med seg selveste Nicole til å synge med. “Ein Bisschen Frieden” er en koselig låt, som er like koselig på Olsen brødrenes vis.

Jørgen og Niels har også valgt og ta med et norsk bidrag, nemlig “La Det Swinge” fra det glade 80-tall. De synger den engelske versjonen. Og det swinger virkelig bra etter hvert dette. Brødrene Olsen understreker selv at dette er en selskapelig og fengende låt som vi nordmenn bør være stolte av.

Allan sorrenti synger med på “Non So che Dorei”, en av de bedre versjonene på dette albumet, som er vel like bra som originalen.

Siste ordinære spor er Cliff Richards andre plass “Congratulations”. Her er det plass til alle for å synge med, og låta kler dem meget godt. Typisk Olsen Brothers stil, men det gjør ingenting når det passer så godt som det gjør her.

Til slutt har de lagt til en engelsk og en dansk versjon av deres egen vinnerlåt fra 2000, nemlig “Fly On The Wings Of Love”. Rytmene i starten er veldig vellykket og de har klart å bevare det fine som ekisterer i denne balladen.Konklusjon:Man kan spørre seg selv om dette mest er et salgstriks eller en oppriktig hylles til Eurovision. Etter å hørt cden kan man konkludere med at begge er riktige påstander.Denne kommer nok til å selge godt blant Eurovision fansen nettopp på grunn av det varierte utvalget som dette albumet inneholder og Jeg tror nok ikke de som kjøper denne vil bli skuffet så fremst de  i utgangspunktet liker Olsen Brothers sin stil. For stilen deres skinner nemlig godt igjennom på denne samlingen.

Dette albumet kan  altså trygt anbefales i de varme sommerkveldene som forhåpentligvis kommer.Løp og kjøp!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien