Ukraina sparker i gang sin nasjonale uttagning

ukrainaUkraina blir det aller første landet som starter sine forberedelser til Eurovision Song Contest 2011. Tv – kanalen NTU kan i dag avsløre at den første runden for å finne en artist til å representere landet har startet. Og blant de håpefulle kandidatene finner vi to gamle kjenninger fra tidligere konkurranser.

Ukrainas nasjonale uttagning til Oslo finalen tidligere i år, ble et sirkus uten like, som endte med dagbøter for NTU. For å unngå at dette skjer til Eurovision i Tyskland, har de derfor startet rekordtidlig. I et telt ved elven Dnieper i hovedstaden Kiev, har den første runden med audutioner startet. Tidlig i juli avslørte kanalen sine omfattende planer for Tyskland, de kan du lese mer om her.

Mange lokale artister i Ukraina har møtt opp til den første runden med uttagninger, som skal vare til 21 august. Blant disse finner vi igjen Verka Serduchka fra Eurovision Song Contest 2007, der han havnet på en andre plass for Ukraina. En annen kjenning er Anastacia Prikhodko fra fjorårets Eurovision i Moskva, der hun representerte Russland. Hun endte da på en 11 plass med sangen «Mamo».

verka

Samme dato som den første runden er over skal en jury med syv medlemmer, avsløre de heldige artistene som er videre til neste runde. Neste omgang i den nasjonale uttagningen er satt til en gang i oktober. Innen desember skal femten artister være klare til å delta i den store finalen, som tar sted den 26-27 februar.

Kilde:
ukrainaEurovision.tv
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien