Fire byer er med i kampen om Eurovision 2011

I dag kan den tyske kringkasteren ARD/NDR, som er ansvarlig for neste års Eurovision Song Contest, avsløre at fire byer er med i kampen om å få være vertskap neste år. Byene det står om er: Hovedstaden Berlin, Düsseldorf, Hannover og Hamburg.

2011v01

Tidligere har også byene Köln, München og Frankfurt meldt sin interesse, men disse byene har ikke kommet med en offisiell søknad. Avgjørelsen vil bli tatt innen de neste ukene.

berlin_mitte

Av disse fire byene er det Berlin og Hamburg som er favoritter. Berlin er hovedstaden i Tyskland, og kan ifølge sjefen i ARD/NDR by på den beste infrastrukturen. Hamburg er Tysklands nest største by, som også huser hovedkvarteret til ARD/NDR. Vertsbyen vil bli bestemt utifra tre følgende faktorer:

1. Hvilken av byene som har de beste produksjonsforholdene.
2.  Infrastruktur.
3. Et gunstig økonomisk miljø.

Uansett hvem av byene som får æren av å være vertskap, kan ARD/NDR love en sensasjonell konkurranse, noe som kan bety at budsjettet for 2011 konkurransen er adskillig høyere enn det budsjettet for Oslo finalen var. Finalen i 2011 blir holdt lørdag 14 mai, mens semifinalene blir tirsdag 10 og torsdag 12 mai.

Kilde: ARD

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien